Arve Løberg er sjefredaktør i Trønder-Avisa. Foto: Bjørn Åge Mossin
Arve Løberg er sjefredaktør i Trønder-Avisa. Foto: Bjørn Åge Mossin

Litt svakere i Trønder-Avisa

Beilerne vil gjerne inn på eiersiden i Steinkjer.

Publisert Sist oppdatert

Mot slutten av april i år solgte A-pressen seg ut av Trønder-Avisa etter flere års kamp for fotfeste i bedriften. Året før hadde Tun Media og Terje Bertheussen vært på banen for å komme inn på eiersiden. Nå legges siste hånd på forhandlingene som gjør at Polaris Media kommer inn.

Ifølge tall fra Trønder-Avisa falt inntektene i første halvår med 3,4 millioner kroner til 56,4 millioner, sammenlignet med samme periode i år. Resultat før skatt endte på 4,4 millioner kroner i perioden, noe som er to millioner kroner svakere enn ved samme tid i 2008.

Budsjettet for 2009 var i utgangspunktet på et resultat før skatt på sju millioner kroner. Dette ble revidert i februar til to millioner. Nå ligger avisen, som også eier lokalavisene Steinkjer-Avisa, Inderøyningen og Lokalavisa Verran-Namdalseid, foran revidert budsjett. Trønder-Avisa eier 47 prosent av Ytringen.

Bedre enn budsjett

Etter revideringen av budsjettet strammet man inn kostnadene og bestemte at tre vakante stillinger ikke skulle bemannes. Kuttprogrammet skal ha en effekt på fem millioner kroner, forteller sjefredaktør Arve Løberg. Redaktøren mener at disse grepene ikke vil medføre kutt i bemanningen i år.

– I inneværende år er vi nok ferdig med kutt. Og så ser vi på hvordan vi skal redusere kostnadene ytterligere. En del av de grepene vi har tatt så langt er kortvarige, men vi skal nok komme i mål med det uten å si opp folk. Det er en del som har antydet at de ønsker AFP, forteller Løberg.

Ny eier

Trønder-Avisa og Polaris Media forhandler for tiden om samarbeidsmuligheter, og det foreligger en intensjonsavtale mellom styrene i de to selskapene. Og det er på det rene at Polaris vil kjøpe seg inn i det Steinkjer-baserte mediehuset. Blant annet skal 9,3 prosents-posten A-pressen solgte til Trønder-Avisa være med på salget som vil ende på 10,1 prosent av aksjene i selskapet.

Løberg regner med at dette og samarbeidsavtalen vil være på plass i løpet av høsten. I dag er morselskapet Nord-Trøndelag største eier i avisa med 52,31 prosent av aksjene. I Nord-Trøndelag sitter det flere mindre aksjonærer.

Powered by Labrador CMS