Good Tapes lead developer Jakob Steinn og Zetlands sjefredaktør Lea Korsgaard
Good Tapes lead developer Jakob Steinn og Zetlands sjefredaktør Lea Korsgaard

Transkribering av tekst

Populært transkriberings-program tar nå betalt

Serverregningene ble for høye for Zetland-løsingen. Nå innfører Good Tape brukerbetaling.

Publisert

Fram til nå har transkriberings-programmet Good Tape vært tilgjengelig for alle. Det har vært gratis å bruke, men løsningen har til tider vært treg i bruk. Grunnen er rett og slett at Good Tape har blitt for populær. Flere titals tusen brukere om dagen har gjort at transkriberingene blir stående i kø.

Det er den danske nettavisen Zetland som står bak programmet. Nettavisen trenger rett og slett hjelp til å finansiere den økende serverregningen og innfører fra nå av brukerbetaling.

De har også planer om å utvikle appen, gjøre den bedre, og det er heller ikke uten kostnader.

Betaler for verdi

Programmet skal fortsatt være gratis, men da kun om du bruker den inntil tre ganger i uka. Det eneste du risikere hvis du ikke betaler, er å fortsatt stå i kø.

– De som betaler 15 euro i måneden, får mer enn det de som bruker gratisversjonen får, forteller administrerende direktør i Zetland, Tav Klitgaard, til Journalisten.

Transkriber så ofte du vil, raskere tilgang på transkriberingen og prioritert tilgang til nye funksjoner, er ting han nevner som plussfunksjoner.

Snart får de også på plass en løsning som skiller stemmer fra hverandre.

– Good Tape har vært gratis ganske lenge, og det har vokst mye fortere enn vi hadde forutsett, derfor har våre serverregninger også vokst ganske voldsomt.

Han legger til:

– Vi mener det er rimelig at profesjonelle journalister, som får stor verdi fra produktet, hjelper med til serverregningene.

Tav Klitgaard, Zetland
Bruken av appen vokser eksplosivt. Sist uke hadde de 50 prosent flere brukere enn de hadde uka før, forteller administrerende direktør i danske Zetland, Tav Klitgaard.

– Har dette vært planen hele tiden, eller har det kommet tidligere enn forventet?

– Det er jo slik at man har en hel masse planer, og så blir de lagt om en etter en. Men det er klart at vi ikke kan drive et gratis produkt. Det gjør at vi ikke får gjort løsningen bedre, og vi er ikke så glade i reklame.

Betaler for å slippe kø

Til nå har de samlet feedback. Hva vil folk betale for og hva har de behov for?

Zetland har valgt å fokusere på hva de selv kjenner seg igjen i. En journalist har et jevnt behov for å transkribere, det typiske er mellom en og fem ganger i uken, forteller Klitgaard.

– Det vet vi også fra oss selv. Hvis man kan velge om man vil vente 20 timer, 2 timer eller 2 minutter, så velger nok mange å betale for å slippe å vente.

– Den versjonen som har vært gratis, den har vært god, men det har selvfølgelig vært for å vise folk, og oss selv, hvor godt det faktisk kan fungere, forteller han.

Bruken av appen vokser eksplosivt. Sist uke hadde de 50 prosent flere brukere enn de hadde uka før.

– Det går fantastisk. Det er tydeligvis ikke kun vi her på Zetland som har hatt det behovet. Det er utrolig morsomt å vokse med 50 prosent bare på en uke. Vi kan se folk komme tilbake og tilbake, forteller en engasjert Klitgaard.

Han synes det er vanskelig å si hvor det ender, hvor stort det kan bli, for bruken av programmet vokser mye og fort.

– Foreløpig har vi valgt å legge appen bak betalingsmur, for vi er nødt til å kunne se ute i horisonten at det ikke bare er vi som skal betale de store serverregningene, sier han og legger til:

– Men det er klart at det er et stykke til det blir en god forretning.

Powered by Labrador CMS