– Vi har som ambisjon å lage et komplett opplegg for norske journalister, og trenger langt mer midler for å komme helt i mål, sier Geir Molnes i Faktisk.no.

Faktisk.no

Pressefond gir 600.000 kroner til Innsyn.no

– Vi er villige til å være med på et langt løp, sier styreleder Christer Pedersen i Pressens Faglitteraturfond.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Pressens Faglitteraturfond (PFF) gir 600.000 kroner til Faktisk.no for å utvikle åpenhetsportalen Innsyn.no.

– Vi er svært takknemlig for denne støtten. Dette er et viktig bidrag som gjør at vi kan videreutvikle tjenesten i vår, sier prosjektleder Geir Molnes i Faktisk.no.

Innsyn.no samler offentlige postjournaler og gjør dem søkbare. Tjenesten er for tiden i en lukket betaversjon, med rundt 100 aktive brukere.

Faktisk.no anslår at det vil koste mellom 2 og 3 millioner kroner årlig å drifte tjenesten.

– Viktig arbeid

– Det Faktisk.no gjør med Innsyn.no for hele bransjen synes vi er et viktig arbeid. De planlegger en modell for å gjør Innsyn.no til en veileder inn i det offentlige. Vi synes det er bransjenyttig arbeid, sier styreleder Christer Pedersen i PFF.

Christer Pedersen, styreleder i PFF.

Fondet gir årlig ut 3-4 millioner kroner, og er villige til å følge opp med mer.

– Dette er et spleiselag. Vi er villige til å være med på et langt løp, når vi ser nytten. Det avhenger også av at flere putter inn penger, sier Pedersen.

Vil videreutvikle

Innsyn.no drives som et eget prosjekt under Faktisk.no. I midten av desember søkte de Pressens Faglitteraturfond om 750.000 kroner. 30. januar ble de altså tildelt 600.000 kroner.

Det er like mye som Faktisk.no totalt at drevet inn av andre midler til prosjektet før dette.

– Betaversjonen vi har nå brukes av et utvalg journalister. Nå har vi fått penger til å videreutvikle tjenesten. I første omgang skal vi bruke penger på designbyrået Behalf i Oslo, som skal forbedre brukervennligheten og gjøre forbedringer i innboksen på Innsyn.no, sier Molnes.

Det mangler ikke på kostnader, til servere og datagrunnlag.

– Vi har som ambisjon å lage et komplett opplegg for norske journalister, og trenger langt mer midler for å komme helt i mål, sier Molnes.

Vet ikke når beta blir alfa

– Når kan dere dere være klare?

– Jeg har lært at det er dumt å sette harde datoer, så jeg vil ikke si når.

Statlige eInnsyn har også sagt seg villige til å dele, men dette vil koste midler Faktisk.no ennå ikke har.

– Vi har ikke hatt midler til å ta tak i dette. Skal vi hente data fra eInnsyn, må det gjøres en jobb. Det er litt vanskelig å si når vi har midler til å gjøre dette.

– Hva trenger dere?

– Vi anslår at vi trenger 2-3 millioner kroner i årlige totalbudsjett inkluder prosjektledelse og brukeradministrasjon og alt mulig rart som hører med for å levere en fullverdig tjeneste. Vi jobber for å finne andre som kan støtte oss, og er i positiv dialog med mulige støttespillere.

– Er ikke dette litt dyrt å drive med for Faktisk.no?

– Nei, det synes jeg ikke. Men selvsagt avhenger det av at vi får inn penger. Hvor mye vi får vil bestemme ambisjonsnivået. Vi får senke det om vi ikke får nok. Faktisk.no kan ikke betale alt for denne dugnaden.

– Vil dere spørre norske redaksjoner om å være med å betale?

– Det kan jeg ikke si noe om nå, svarer Molnes.

Powered by Labrador CMS