Redaktør Thomas Nilsen i The Barents Observerer forteller at de blant annet har med seg en ekspert på lingvistikk i retten i dag. Arkivfoto: Glenn Slydal Johansen
Redaktør Thomas Nilsen i The Barents Observerer forteller at de blant annet har med seg en ekspert på lingvistikk i retten i dag. Arkivfoto: Glenn Slydal Johansen

The Barents Observer møter det russiske medietilsynet i retten i dag

– Vi er godt forberedt, sier redaktør Thomas Nilsen.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

The Barents Observer ble blokkert i Russland etter en sak om en homofil mann med selvmordstanker. Nå møter den norske nettavisen Russlands medietilsyn i retten.

Intervjuet med Dan Eriksson, svensk same og homofil, ble publisert i januar , også på russisk. Det fikk medietilsynet Roskomnadzor til å reagere, skriver Aftenposten. Tilsynet mener opplysninger om selvmordsforsøk som er omtalt i saken strider mot russisk lov.

The Barents Observer fikk 24 timer på å fjerne historien, men nektet. Dermed ble nettavisen blokkert i Russland. Fredag møtes avisen og tilsynet i retten.

– Vi er godt forberedt, sier redaktør Thomas Nilsen i The Barents Observer.

– Med oss har vi blant annet en ekspert på lingvistikk fra Det russiske vitenskapsakademiet. Vedkommende har gjort en nøye vurdering av den aktuelle artikkelen, og vår advokat kommer til å redegjøre for dette, sier han.

Nettavisen krever at sperringen oppheves, og Nilsen forventer å få medhold.

– Når det er sagt, så har Russland et rettssystem som har vist seg å ha uransakelige veier.

Den russiske ambassaden i Oslo har ikke ønsket å kommentere saken overfor Aftenposten, men ambassadør Teimuraz Otarovitsj Ramisjvili har tidligere sagt til Barents Observer at han ønsker at saken skal bli løst i retten.

Powered by Labrador CMS