Satire:

Fint bilde fra Dagbladet-desken tatt på midten av 80-tallet. Fra venstre Marianne Mowinckel, John Olav Egeland, Alf Ole Ask, Lars Vada og Arnfinn Hansen. Deskhaier. Bildet har strengt tatt ikke noe med teksten under å gjøre.
Fint bilde fra Dagbladet-desken tatt på midten av 80-tallet. Fra venstre Marianne Mowinckel, John Olav Egeland, Alf Ole Ask, Lars Vada og Arnfinn Hansen. Deskhaier. Bildet har strengt tatt ikke noe med teksten under å gjøre.

Velkommen til Pressens Farlige Utvalg. En sikker klikktaper

I dag: Det morske selskab.

Publisert Sist oppdatert

PFU hos Sjournalisten.no er en sikker klikktaper, men vi er endelig på luften (lufta for våre østkantlesere).

PFU vil fram/frem til 2098, bruke lupe, skanner, video, mobil, epikrise, pisk, revolver, purre og ondt blod fra vesten for å finkjemme norske aviser (og noen fra utlandet via den geniale verktøykassen som vi sjournalister bruker, Google translate), dyner, nettaviser, faksimiler, Tinder og steintavler på jakt etter vedtatte sannheter, selvsagt sett fra pressens evige skyttergraver. Vi i pressen som satser hardt på epikrisejounalistikk:

Sjournalisten.no presenterer:

Sjournalisten.no presenterer:

PFU (Pressens Farlige Utvalg) ved den avdankede spaltist, heimstaddikter og sjournalist, Tom-Åge Stalsberg (62).

Er De syk eller vært syk eller skal bli syk og i tillegg utgi bok eller plate eller fått ny jobb, få to til fire sider hos oss alt ettersom alvorlighetsgrad, og få 906.000 klikk: HER!

Utover dette kan vi kan ikke love mye, men vi kan love at morsomt, det blir det garantert ikke. Det blir tamt, gammeldags, patetisk og litt sånn bakpå, men vi skal være gode på algoritmebokser.

Vi kan også opplyse om at alt vi skriver skal kommenteres av Leif Welhaven, sport -og spekommentator i Verdens Gang og Esten O. Sæther, ditto i Dagbladet.

Påholden penis

Vi kan også opplyse om at vi skal starte opp et bunnlinjelokalkontor for Dagens Næringsliv på Jevnaker. Fra vårt kontor (450 kvm med tversoversløyfe vi har arvet) skal vi blant annet frilanse som MGP-anmelder for Dagbladet ved å skrive anmeldelser med påholden penis og hodet på et fat. Vi snakker om det grønnebergske skiftet.

Vi skal også sørge for mange skrivefeil, kommafeil og misbruk av personlig pronomen og slikt snacks, må vite. Sin og din og min? Ja, det skal det være rom for. Vi skal også kjøpe inn alt av grafisk materiale via A-magasinet fordi de fattige har skylda for NAV. Pluss klimakrisa, muslimer og VY.

Vi vil også ta for oss i like store skåler både det helvetes mainstream media i tillegg til våre nye medlemmer innenfor painstream media.

Vi i PFU er som viden kjent medlemmer av Norsk Sjournalistlag, mens våre nye venner fra painstream media er medlemmer av Det Morske Selskab. Helgedussen.

I tillegg skal vi aldri skrive et eneste vondt ord eller noe som helst om NRK. Marienlyst er for PFU det som Mekka er for Tybring-Gjedde. NRK er er så store og flinke at denne institusjonen holder vi oss langt unna. De er like hellige som kongefamilien, Erik Bye, Ja, vi elsker og Durek.

Sun beslutning av Morgenbladet

Vi gratulerer også Morgenbladet, de har som kjent sluttet å skrive ledere. Vi applauderer. Det er selvsagt ingen grunn til å mene noe som helst i den samtiden vi nu lever i. PFU er som kjent æresmedlemmer i Kirkens Nødrim og vi skriver derfor: Dette er en Sun beslutning av bladets splitter nye sjefredaktør, Heidi Sæbø.

Tenk om VG også sluttet med sine lederartikler. Dagsavisen og Klassekampen? Nei, de må fortsette ettersom deres ledere bare leses av venner og familien. Har vi hørt da.

PFU vil også være der for den sterke mann mot den lille – eller er det omvendt? Norsk presse ser ut til å ikke være sikre. Dette er forresten i blå tråd med hvordan regjeringen Solberg styrer landet både med og uten Frp.

Vi legger også merke til at flere lovende og unge sensurister, blant annet tidligere nyhetssjef i Klassekampen, nå politikere for Rødt, Mimir Kristjansson, mener norsk tabloidpresse ikke burde skrevet om at Jonas Gahr Støre (leder APP) som hadde problemer med Ruter-appen og ble tatt for å appsnike på T-banen.

Vi støtter Mimir, og ber heretter alle norske redaksjoner sende alle saker til godkjenning hos proletariatets redaktør, poste restante Stavanger, merket sentralkomiteen.

PS: Vi skal også vokte oss vel for å bruke spalteplass, eller innleide bokstaver fra alfabetet, til å skrive noe som helst som kan linkes til redaktør Trygve Hegnar. Vi freder herved NRK og Trygves Finansavisen.

Fra sistnevnte sakser imidlertid følgende gullkorn: «Grep som kutter formueskatten». Så enkelt, så bra, så framtidsrettet. Grep som kutter formyeskatten. Trygve for president.

Blytunge klikk

Fra bly er vi kommet til klikk skal vi bli. Følg med. Noen som savner TV 2, Fridaposten, Haugesunds Avis, Ryfalket, Agderpusten, Haldens Arbeiderblø, Glemdalen, SunnmørsOsten, Jessheimpils eller Se og Hør ? Da kan vi opplyse om at Se og Hør er for morsomme til at vi våger å tulle med dem.

Dagens visdomsord (sponset av KIWI):

Den som skriver se min sjole blir vår neste mellomleder på Sjendis.

(Innsendt av anonym eldre herre som ofte tar tog, VG)

Dagens visdomsord II (sponset av Betson):

Det eneste du trenger for å bli videojournalist i dag er et ultralydbilde på CV-en.

(Innsendt av svak ordspiller, Dagbladet)

Dagens visdomsord III (sponset av Salma):

iTromsø opererer i en helt egon klasse.

(Innsendt av Egon Musk )

Dagens visdomsord (sponset av Rema 1000):

Presseskam er den nye oljå!

(Innsendt av @ellemellesvelle)

Fra Vårt Land:

Som tenåring trodde ikke Truls Åkerlund han ville bli gift, fordi Jesus snart skulle komme igjen.

(Innsendt av Kristi Brud)

Fra Fædrelandsvennen:

Stjal Porsche til 1,5 mill.
-havnet i Vollevannet

(Innsendt av Mette-Marit ved tidligere Dagbladet-journalist ingen kommetar-Sven.)

Fra HRS:

På denne dag: Hege, Hans, Helge og Allah har navnedag. Vi gratulerer med fem om dagen (bønner).

Fra vår algoritmeboks I:

Fra vår algoritmeboks II:

Hentet fra kjent twitterkonto:

Les meg, meg, meg. KOMMENTAR! Les meg om ditt, brexit og datt. LES MEG! NÅ. LES MEG hele tiden. Les, les, les meg meg meg.

Podkastnytt:

Alle norsk journalister i alle norske aviser har nå egen podkast som nesten ingen hører på. (Sikker kilde)

Instagramkonto, kjent blogger (Snapseed-filter):

#sitroner#lime#gjørsommeg#hud#gud#krem#pen#pust#rust#
#sitroner#lime#gjørsommeg#hud#gud#krem#pen#pust#rust#

PFU-arkivet:

PFU jobbet som kjent også i mellomkrigstiden, og ettersom det er mange som mener at historiske glimt fra et langt og ulevd presseliv er spennende, bringer vi her til torgs noen hovednyheter fra nevnte spente tidsepoke:

Resett.no for no.: Hundegutter søkes til vår korrekturavdeling.
Må ha erfaring fra valpekurs hos VQ.
Bill. mrk: Kom i uniform.

Document.no for no: Vi søker en dreven sportsjournalist som kan dekke 3000 m hindu og som har bred bakgrunn og kunnskap om blant annet synkronsvømming, Allah ballgutta og sjakk med bare hvite brikker.
Bill. mrk: 10-kamp er bedre enn nikab.

Dagbladet.no: Hjemme hos Bronselaget: SLIK spilte vi mot tyskerne med brukket penis, og vant fortjent, sier Jørgen Juve til Esten O. Sæter.
Annonse: Frogner-vagina byttes, ubrukt.

Nordlys: Ofoten tingrett: Helt greit å kalle søringer for sopere og homo. (Nettrell, 34)
Natteliv: Dronning sett kongekrabbende ved Ishavskatedralen.

Nationen: Ål i Hallingdal: Hvit italiener sett sammen med sorte får!
Annonse: Traktorsko brukt en gang, selges.

VG.no: Leif Welhaven kommenterer alt i hele verden.

Aftenposten: Lær dem tysk med oss, NU! Kan komme meget godt med vet De. Kronikk: Quisling hadde et innlegg på sin telegrafprofil så vi tenkte han kunne slippe til ved siden av vår mann, Knut, sier debattredaktøren i en lang kommentar egentlig.

Hamar Arbeiderblad: Annonse: Synske Laila (1 øre per minutt, Rikstelefon) spår at Alf Prøysen i 1948 vil komme ut med sangen «På Hamar med slakt».

Eidsvold Blad: Prisen på en helstekt ikønn går opp fra 5 øre ti 10 øre.

Sjornalisten.no: Husk å få ditt Nansen-pressepass påskrevet.

Til den det måtte angå

  • Hvis noen forbinder navnet på denne spalten med en tilsvarende spalte med samme navn, som tidligere sto på trykk i en stor norsk avis, så har vi ingen anelse om hva vedkommende snakker om.
  • At herværende spaltist tidligere var lønnsmottaker i denne avisen, er også helt tilfeldig.
Powered by Labrador CMS