Svein Larsen. Foto: Martin Huseby Jensen
Svein Larsen. Foto: Martin Huseby Jensen

Radio Metro går til retten

Svein Larsen ber namsretten pålegge Kultur- og kirkedepartementet å oppheve klagebehandlingen av radiokonsesjoner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Det foreligger ikke saklig grunnlag for å oppheve tildelingen i Oslo, sa Svein Larsen på en pressekonferanse i Oslo i dag.

Uaktuelt i Oslo

Et av punktene som har gjort at statsråd Giske har satt i gang en ny konsesjonsrunde for 28 konsesjoner er at det har vært fordelingen av informasjon til enkelte aktører. Som Journalisten fortalte i forrige uke fikk tre søkere informasjon om reprisesendinger kunne telles med i regnskapet for lokalt innhold.

For Svein Larsen og Radio Metro fremstår det som merkelig at dette også skal gjelde for Oslo. Larsen forteller at dette ikke har vært en problemstilling for søkerne og vinnerne av lokalradiokonsesjon i Oslo.

– Og det er helt uaktuelt for oss å regne med repriser, sa Larsen under pressekonferansen.

Innledningsvis sa radiosjefen at han fant det merkelig at statsråden som generalforsamling i NRK mente at repriser ikke skal telle med da NRK ifølge Larsens tall har en repriseandel på rundt 40 prosent. Han viste også til at det både i P4 og TV 2 har repriser vært en viktig del av allmennkringkastingen.

Ansvarsfraskrivelse

I en artikkel i Dagsavisen avviser Giske at det har vært politisk godkjennelse av utlysningsteksten, selv om Medietilsynet flere ganger har understreket at de har vært i dialog med departementet i den anledning.

At Giske gikk mot tilsynets vedtak mener Larsen er ansvarsfraskrivelse.

– Det holder ikke at han skylder på tilsynet i denne saken, og nå skylder han nesten på sitt eget departement, sa Larsen.

Radio Metro har engasjert advokatfirmaet Schjødt og prosessfullmektig Vidar Strømme i namsrettssaken. Strømme er også forsvareren til Dagens Næringsliv i Arne Fredlys søksmål.

Larsen finner det også besynderlig at den nye konsesjonsrunden, som blir lyst ut til uken, skal være åpen. Spesielt med tanke på at alle som tidligere har søkt, sitter med søknadene til konkurrentene.

Milliontap

Ifølge Larsen har Radio Metro allerede signert 51 årsavtaler på reklamesiden verdt 4,5 millioner kroner. Radiostasjonen er også i ferd med å inngå en nasjonal avtalte som vil gi ytterligere millioner i kassen.

Larsen har sendt brev til departementet hvor han ber om en midlertidig konsesjon fram til endelig vedtak foreligger. Denne anmodningen får Journalisten beskjed om at er til behandling i departementet nå.

Radiosjefen forteller at de så langt ikke har sett på en eventuell størrelse på erstatningssøksmål, ei vil han heller ikke ta stilling til om det kommer et søksmål dersom Radio Metro ikke får midlertidig sendetillatelse.

Til etterretning

Departementet er ikke orientert om begjæringen som ble levert onsdag kveld.

Giske sier til Journalisten, via sin infoavdeling, at han tar begjæringen fra Radio Metro til etterretning, men vil ikke kommentere utover det.

Powered by Labrador CMS