Martin Huseby Jensen 2016. Foto: Helge Øgrim
Martin Huseby Jensen 2016. Foto: Helge Øgrim

Martin Huseby Jensen er Journalistens nye redaktør

Det ble kjent fra scenen under konferansen Frilans 17 fredag.

Publisert Sist oppdatert

Martin Huseby Jensen har vært konstituert i stillingen som redaktør i Journalisten siden tidligere redaktør Helge Øgrim gikk av i fjor. I konkurranse med fem andre søkere er han nå tilsatt som redaktør for fagbladet.

– Det har vært 14 spesielle måneder som har gitt grunnlag for tanker og planer for Journalistens framtid. Nå får jeg sammen med redaksjonen mulighet til å realisere disse planene. Det kommer til å bli gøy og det kommer til bli krevende, sier Jensen.

Han tror at Journalistens lesere vil oppleve et fagmagasin som fremover vil ta en litt annen kurs enn hva det så langt har hatt.

– Dette kommer vi også til å be om hjelp fra leserne til å sammen å finne ut av. Men noen nye ting er kommet, og vil komme. For eksempel spaltene Morgenrutinen, Bildet og den splitter nye Språkkvissen laget av den eminente Rune Wikstøl i NTB.

Jensen har vært ansatt i Journalisten siden mai 2008, og altså konstituert redaktør fra 1. juli 2016. Han kom inn i yrket i begynnelsen av tenårene og har siden arbeidet for TVNorge, TV 2, Dagens Næringsliv, Tønsbergs Blad, Gjengangeren, NA24 og Høyskolen Kristiania. Jensen er utdannet i journalistikk ved MI, Darlington Tech i England, University of Western Sydney i tillegg til medievitenskap ved Universitetet i Bergen. Han studerer til en mastergrad i journalistikk ved Høgskolen i Oslo og Akershus ved siden av jobben i Journalisten.

I gode hender

Det er Journalistens landsstyreoppnevnte styre som har ansatt redaktør i fagbladet. Styreleder Katrine Strøm beskriver det som både morsomt og utfordrende å ha rekruttert til det hun mener er Medie-Norges best posisjonerte redaktørjobb.

– Journalisten kan og bør analysere, utfordre og kanskje påvirke valg som tas i og for redaksjoner og for den offentlige samtalen, det er et viktig oppdrag. Og med pressefolk og samfunnspåvirkere som både kjernedekningsområde og målgruppe er det klart denne redaktøren blir synlig, og må like debatt på flere plan. Å finne den rette for dette har krevd mye, også av oss som ansetter.

Hun understreker at alle kandidater har blitt vurdert grundig, og at det har vært godt kvalifiserte utfordrere frem til valget altså falt på Jensen.

– Martin har vist seg som en solid, konkurransedyktig og sulten kandidat, som også har hatt god anledning til å danne seg kvalifiserte meninger om hva som vil være suksessfaktorer når han overtar ledelsen av en redaksjon han kjenner fra innsiden. Han har allerede lagt grunnlaget for fornyelse og forbedring på flere felter, og kommer til å fortsette arbeidet med å ruste Journalisten for en ny epoke i fagmagasinets hundreårige historie. Samtidig har konstitueringen og ansettelsesprosessen gitt oss mulighet til å utfordre ham som leder, noe jeg tror vil komme Journalisten til beste.

Strøm er optimistisk på Journalistens vegne, i en omskiftelig bransje.

– De siste årene har redaksjonen og styret jobbet systematisk med å rigge om en eksentrisk og elsket, men også baktalt, husvenn for medlemmer nærmest på livstid, til en mer skjerpet, slankere og åpent søkende alliert for en omskiftelig og rastløs type mediefolk, der de færreste lenger vet akkurat hvor lenge de blir i den jobben de har i dag. Men det betyr ikke at de er likegyldige til hva de gjør. Uansett hva som skjer med bransjen, gir Journalistens nærhet til folka, arbeidsvilkårene og faget dem et stort fortrinn som samlingspunkt for god, relevant journalistikk og debatt. Dette er det viktig å forvalte videre, og det tror jeg er i gode hender.

Powered by Labrador CMS