Thor Woje slutter som sjefredaktør i Romerikes Blad. Foto: Birgit Dannenberg
Thor Woje slutter som sjefredaktør i Romerikes Blad. Foto: Birgit Dannenberg

Thor Woje slutter i Romerikes Blad

Men står i stillingen til etterfølger er på plass.

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Thor Woje kunngjorde onsdag at han slutter som sjefredaktør i Romerikes Blad etter ni år i stillingen.

Han begrunner avgangen med at han lenge hadde planlagt den rundt 60-årsalderen. Samtidig var tidspunktet naturlig ut fra endringene som nå skjer i Amedia. 

– Nå som jeg passerte 60 år var det anledning til å stoppe opp litt, og en mulighet til å avslutte min virksomhet. Jeg mener det er riktig tid nå fordi mye skjer i konsernet med omorganiseringer og mye nye folk.

Sjefredaktøren blir stående i stillingen inntil en etterfølger er på plass, som ventes en gang inn på nyåret. 

– Jeg vil få andre oppgaver i konsernet når jeg trer ut av RB, men det er ikke avklart enda.

Det er styreleder Tom Helge Rønning som får i oppgave å finne erstatteren.

Var størst

Thor Woje kom til Romerikes Blad fra stillingen som sjefredaktør i Avisa Nordland (AN) i 2004. AN var et resultat av sammenslåingen av Nordlandsposten og Nordlands Framtid. Woje var sjefredaktør i sistnevnte fra 1988 til 2002, før han tok over AN.

Han er også kjent som tidligere leder av Pressens faglige utvalg (PFU) og leder for juryen av Skup de senere år. Også på neste års Skup-konferanse vil Woje lede juryen.

Romerikes Blad var den største avisen i A-pressen inntill sammenslåingen med Edda tidligere i høst. Avisen hadde et opplag på 31.897 eksemplarer i fjor og en omsetning på 231 millioner kroner.

Etter sammenslåing er Drammens Tidende det nye konsernets største avis med et opplag på 33.352 eksemplarer og en omsetning på drøyt 300 millioner kroner.  

Gode resultater

På spørsmål om hvilke spor Woje setter etter seg i Romerikes Blad fremhever han at avisen leverer et godt produkt til tross for stramme rammer.

– Jeg er stolt over at vi får brukt ressursene som vi gjør. Vi har levert gode resultater hele tiden til tross for en krevende situasjon med gratisaviser. Vi henger også godt med i den digitale utviklingen.

Avisa har levert mellom 31 millioner kroner og 43 millioner kroner i driftsresultatet de siste fem årene.

Neste år blir stillingene som generalsekretær i Presseforbundet og Redaktøreningen ledige. På spørsmål om han ser i de retninger, svarer Woje:

– Jeg har ikke noen tanker rundt det.

Powered by Labrador CMS