Steinar Ulrichsen til topps i Sandefjords Blad

Overtar etter Jan Roaldset, som ikke ønsket avløsning.

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

(Oppdatert med kommentarer)

Steinar Ulrichsen overtar som eneleder, det vil si ansvarlig redaktør og direktør, i Sandefjords Blad fra 1. september. Ulrichsen kommer fra stillingen som utviklingsredaktør i samme avis.

De ansatte i SB ble orientert om ansettelsen på et allmøte klokka 14 mandag. Den nye SB-sjefen ble ansatt på et styremøte i Amedia Vestfold, som eier SB, tidligere på dagen. Han tiltrer 1. september, som er fire måneder tidligere enn den opprinnelige tidsplanen.

Ulrichsen er født i 1970 og har gått gradene i SB siden 2001, som journalist, vaktsjef, kveldsredaktør og utviklingsredaktør. Han fullførte journalistutdanninga ved Høgskolen i Oslo i 1999 og startet journalistkarrieren i Harstad Tidende i 2000.

Fagbrev som kokk

Ulrichsen har to grunnfag i fransk og litteraturvitenskap fra Universitetet i Oslo på 90-tallet. I tillegg har han fagbrev som kokk fra 1989, etter læretid på Hotel Continental i Oslo.

– Selv om endringene i medievanene stiller store krav til oss i bransjen, har det aldri vært morsommere å jobbe med journalistikk. Jeg gleder meg derfor til å ta fatt på oppgaven som leder for Sandefjords Blad. Jeg kjenner både avisa og byen godt, og jeg vet derfor hvilket sterkt lag jeg har med meg – både i og utenfor mediehuset, sier Steinar Ulrichsen i en pressemelding.

Roaldset fortsetter

Avtroppende ansvarlig redaktør og direktør Jan Roaldset (61) fortsetter i SB i en redaktørstilling der han skal jobbe med kommentarer, redigering av leserbrev og interne prosjekter i samarbeid med den nye ansvarlige redaktøren.

– Våren 2016 overtar jeg også lederskrivingen og blir samfunnsredaktør på heltid, når nåværende samfunnsredaktør Jan Abrahamsen blir pensjonist.

Ville ikke slutte

Roaldset har vært eneleder i SB siden 2006, da han kom fra tilsvarende stilling i Laagendalsposten. Før det var han eneleder i SB i perioden 1996-99.

Roaldset har ikke lagt skjul på at han er misfornøyd med å bli erstattet. Han hadde selv lyst til å fortsette i toppstillingen i en god stund til. Da nyheten om Roaldsets kommende avgang ble kjent i mai uttalte regiondirektør Hjørnevik til SB at avisa “trenger en person med friske øyne”.

– Dette er et skifte som konsernet ønsker. Det forholder jeg meg til. Jeg kommer uansett til å få det bra framover sammen med gode kolleger i SB. Det kommer til å bli kjempebra både for SB og for meg, sier den avtroppende enelederen til Journalisten.

Positivt mottatt

Styret og ansettelsesutvalget hadde holdt kortene tett til brystet, så en del av de ansatte var spente da allmøtet startet. Flemming Hofmann Tveitan, nestleder i redaksjonsklubben, er godt fornøyd.

– Jeg opplevde at nyheten ble veldig positivt mottatt av de ansatte. Det sto mellom to kandidater, en intern og en ekstern som tidligere har jobbet her. Mange krysset nok fingrene for Steinar. Han kjenner hver især her og har god digitalkompetanse. Mange skjønte ikke hvorfor Roaldset måtte forlate stillingen sin. Men Steinar er en veldig god mann for Sandefjords Blad.

 

Powered by Labrador CMS