Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu sier at USA verken har fått eller vil få noe lydopptak av det angivelige drapet på journalisten Jamal Khashoggi på Saudi-Arabias konsulat i Istanbul. Til venstre USA utenriksminister Mike Pompeo. Foto: Reuters / NTB scanpix

Tyrkia har ikke gitt lydopptak til USA

– Det er helt utelukket.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tyrkia har ikke gitt USA lydopptak av det som skal være drapet på journalisten Jamal Khashoggi, sier landets utenriksminister Mevlut Cavusoglu.

– Det er helt utelukket for Tyrkia å gi noe som helst lydopptak til Pompeo eller andre amerikanske utsendinger, sier Cavusoglu.

USAs utenriksminister Mike Pompeo besøkte denne uka Saudi-Arabia og Tyrkia i et forsøk på å fastslå hva som skjedde med Jamal Khashoggi.

Den saudiarabiske journalisten forsvant under et besøk på landets ambassade i Istanbul 2. oktober.

Tyrkiske medier har gjengitt det angivelige innholdet i et lydopptak av det som skal være drapet på Khashoggi, men eksistensen av et slikt opptak er ikke offisielt bekreftet. Heller ikke Cavusoglu ville bekrefte eller avkrefte dette fredag.

– Vi skal dele resultatet av etterforskningen med hele verden. Vi kommer ikke til å dele noe som helst av denne informasjonen med enkeltland, sier han til nyhetsbyrået Anadolu.

Powered by Labrador CMS