Harald Strømme vil at Konkurransetilsynet skal stanse TV 2s kjøp av C Mores spoArtsaktiviteter i Norge. Foto: Birgit Danneberg.
Harald Strømme vil at Konkurransetilsynet skal stanse TV 2s kjøp av C Mores spoArtsaktiviteter i Norge. Foto: Birgit Danneberg.

Advarer mot TV 2s kjøp

TVNorge-sjef Harald Strømme mener kjøpet kan føre til monopoltilstander og bare én budgiver på fotballrettigheter.

Publisert Sist oppdatert

- Et sammenslått TV 2 og C More vil bli helt dominerende i betal-tv-markedet, og hvis de får anledning til å skape et monopol på Premier League og Tippeligaen, får de en forhandlingsmakt som i realiteten setter markedsmekanismene ut av spill. Det vil både forbrukerne og rettighetshaverne tape på, skriver SBS Discoverys Norgessjef Harald Strømme i en epost.

LES OGSÅ: TV 2 kjøper problembarn

Strømme, som styrer over kanalene TVNorge, Max, Fem, Vox, Discovery, TLC og Eurosport i Norge, sikter til nyheten mandag formiddag om at TV 2 kjøper sportsaktivitetene C More Group har hatt i Norge. Samtidig som de påtar seg alt av forpliktelser C More har hatt i landet med sine andre kanaler.

TV-sjefen skriver videre at det er viktig å opprettholde en fri konkurranse om sportsrettigheter også i det norske markedet. Han forklarer at de derfor i hans eget selskap er opptatt av at kjøpet behandles grundig. Han legger til at SBS Discovery allerede har hatt ett møte med tilsynet hvor bekymringene rundt en slik transaksjon er luftet, og tilsynet er blitt bedt om å stanse transaksjonen.

- Som vi har sagt tidligere vil ikke vi delta i en budkamp om Tippeligaen hvis vår rolle reduseres til å delta i en budkrig vi ikke kan vinne, for å drive prisene opp. Med et så mektig TV 2, og med deres vilje til å bruke sin markedsmakt, blir det urealistisk å vinne frem. Da står norsk fotball igjen med én budgiver.

Powered by Labrador CMS