Schibsted ønsker å kjøpe den suksessrike nettjenestene Hemnet.se
Schibsted ønsker å kjøpe den suksessrike nettjenestene Hemnet.se

Schibsted nærmere kjøp av Hemnet

Bonnier skal være ute av kampen.

Publisert Sist oppdatert

Dagens industri (artikkel bak betalingsmur) meldte onsdag at mediegiganten Bonnier har hoppet av budstriden om den svenske eiendomstjenesten Hemnet.

Som Journalisten skrev 8. mai i år la Schibsted inn et bud på 1,5 milliarder kroner for Hemnet.

Ifølge det svenske teknologinettstedet breakit.se er det uklart hva som en den direkte årsaken til at Bonnier har gitt opp. Breakit viser til at Dagens Industri angir to mulige årsaker: Enten har Bonnier ikke opptrådt tilstrekkelig profesjonelt i förhandlingene, eller så har de nåværende eierne forlangt for mye for Hemnet.

Se Journalistens dekning av Schibsted Media Group her

Schibsteds bud på 1,5 milliarder i mai var forankret hos to av Hemnets eiere: Swedbank Fastighetsbyrå og Svensk Fastighetsförmedling. I tillegg er Fastighetsmäklarförbundet og Mäklarsamfundet inne på eiersiden.

Etter en måneds tid dukket det opp nye friere til eiendomstjenesten, ifølge Breakit. Kilder sier til nettstedet at risikokapitalselskapene Nordic Capital og EQT, sistnevnte i samarbeid med Bonnier, også har vært med i budgivningen. Men nå skriver altså Dagens Industri at Bonnier og dermed trolig også EQT skal ha kastet inn håndkleet.