Hemnet.se
Hemnet.se

Svenske myndigheter sier nei til Schibsted-oppkjøp

Konkurrensverket negativ til den planlagte overtakelsen av nettjenesten Hemnet.

Publisert Sist oppdatert

Schibsted-eide Blocket har mottatt innsigelser fra det svenske konkurransetilsynet, Konkurrensverket, mot Blockets planlagte oppkjøp av den svenske eiendomstjenesten Hemnet. Blocket.se er det svenske parallellen til norske Finn.no.

Som Journalisten skrev 8. mai i fjor la Schibsted inn et bud på 1,5 milliarder kroner for Hemnet.

Milliardplanen ser nå ut til å gå i vasken.

Har innsigelser

Ifølge en børsmelding fra Schibsted fremmer tilsynet sine innsigelser gjennom en uttalelse om oppkjøpsplanene. Konkurrensverket uttrykker bekymring og er negativ til en transaksjon i sin nåværende form.

Hemnet har 2 millioner unike brukere på ulike plattformer hver uke og er dermed Sveriges suverent største bolignettsted.

I bølrsmeldingen sier Schibsted at konsernet vil fortsette sin dialog med de svenske konkurransemyndighetene, for å undersøke om det kan tilby kommersielt levedyktige løsninger for å ivareta de hensynene som er identifisert av tilsynet. Flere detaljer om Konkurrensverkets holdning går ikke fram av pressemeldingen eller av tilsynets hjemmesider.

Interessert i medienyheter? Lik Journalisten.no på Facebook og få nyhetene i strømmen din:

 

Flere parter involvert

Schibsteds bud på 1,5 milliarder var forankret hos to av Hemnets eiere: Swedbank Fastighetsbyrå og Svensk Fastighetsförmedling. I tillegg er Fastighetsmäklarförbundet og Mäklarsamfundet inne på eiersiden.

Etter en måneds tid dukket det opp nye friere til eiendomstjenesten. Risikokapitalselskapene Nordic Capital og EQT, sistnevnte i samarbeid med Bonnier, også har vært med i budgivningen. Men både Bonnier og EQT kastet inn håndkleet i fjor høst, og det lå derfor an til at Schibsted var betraktelig nærmere et kjøp av Hemnet.

Men nå har altså de svenske konkurransemyndighetene varslet at de har betenkeligheter med et oppkjøp fra Schibsteds side.

Powered by Labrador CMS