Carl-Erik Grimstad var en av klagerne. Foto: Birgit Dannenberg.
Carl-Erik Grimstad var en av klagerne. Foto: Birgit Dannenberg.

PFU utsetter betalingsklage

Klagen om betalingsjournalistikk for komplisert.

Publisert Sist oppdatert

Under torsdagens PFU-møte i Fredrikstad skulle utvalget ta stilling til om klagen på Se og Hør fra Carl-Erik Grimstad og Gunnar Bodahl-Johansen skulle til formell behandling.

De to herrene klaget Se og Hør inn for PFU fordi de mente saken med Tora Uppstrøm Berg var en god sak å prøve betalingsjournalistikk på.

– Jeg håper utvalget griper denne anledningen begjærlig for å diskutere det reelle innholdet i punkt 3.11. Det har vi ikke hatt noen sak på tidligere, og her trenger vi en etikkuttalelse som sier noe mer om innholdet i dette vanskelige punktet, heter det i deres klage.

De to har ingen formell klagerett i saken, men generalsekretær Per Edgar Kokkvold lot utvalget ta stilling til om saken skal behandles.

Se og Hørs sjefredaktør Harald Haave mener på sin side at klagen bør skrotes. I sitt svar på klagen skriver han at «sveiseblinde» herrer ikke har klagerett i Madde-saken.

Etter 45 minutters drøfting ble det torsdag klart at utvalget ikke klarte å ta stilling til om saken skal til behandling, skriver VG Nett.

Trolig vil vurderingen plukkes opp igjen i neste møte som finner sted 22. juni.

Powered by Labrador CMS