Selfie av Mimsy Møller og Petter Stordalen. Foto: Mimsy Møller
Selfie av Mimsy Møller og Petter Stordalen. Foto: Mimsy Møller

Mimsy Møllers selfier til museumsvegg

Pressefotograf Mimsy Møller tok selfier med kjendiser hun møtte på jobb. Det ble starten på et spennende prosjekt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det hele startet en arbeidsdag i 2014. Margaret Irene «Mimsy» Møller gjorde et intervju med en forfatter som skulle ta selfie som den største selvfølge etterpå. Da fikk Møller også lyst til å gjøre det.

Så begynte hun å ta selfier for moro skyld etter dette. Hun oppdaget fort at mobilbildene ikke ble særlig gode i kvalitet og benyttet i stedet speilreflekskamera. Siden hun tok selfiene med intervjuobjektene hun møtte på jobb som fotograf i Dagsavisen, var det lett å bare bruke kameraet hun hadde i hendene.

Etter hvert tok bildene form. Nå er de slik Møller ønsker; Med hennes stramme ansiktsuttrykk, mens kjendisen får vise mer av sin personlighet i bildet. (Se flere selfier nederst i saken).

– Dette er jo ofte folk som har dårlig tid eller ikke har satt av mye tid til intervju. Og jeg kunne jo ikke bruke Dagsavisens tid til å ta selfier. Da ble det lett å bare snu kameraet og stelle meg ved siden av personen. Det spiste ikke noe tid, sier hun. 

Les også: Telenor bestilte foto av tidligere Nordlys-fotograf – Nordlys brukte bildene

Stor ære 

At det til slutt ble et prosjekt som ender på en museumsvegg, betegner Møller som en stor ære. 

– Personlig gjorde jeg det fordi det er moro å tilføre noe personlig i arbeidshverdagen. Jeg har jobbet med dette i 30 år og man må jo finne på noe innimellom, for å inspirere seg selv. Selv om jeg har en veldig spennende jobb er ingenting så spennende at det ikke kan bli ensformig etter hvert.

Møller forteller at selv om det å fotografere selfier med speilreflekskamera kan være utfordrende, har det vært en fordel at hverken hun eller kjendisen på bildet kan se hvordan bildet blir. Hun mener det da blir lettere for medievante personer å legge til seg en positur.

– Skal du ha et prosjekt kan det ikke bli for lett. Du må utfordre deg selv og putte tilbake spenningen. Først da blir det gøy - og først da blir fotomodellen tatt litt på sengen. Da skvetter de litt til, sier hun. 

Selvportretter og selfier 

Det var etter at hun postet flere av bildene på Facebook at hun ble kontaktet angående kollektivutstillingen «#JEG – fra selvportrett til selfie» på Preus museum i Horten, Norges nasjonale fotomuseum.

Møller hadde aldri hadde trodd at bildene skulle havne på en museumsvegg da hun begynte å leke seg med kjendisselfier i 2014. 

– Man kan mene mye om det å ta selfie. At folk har det gøy er sikkert og visst, men det er jo aspekter ved fenomenet som er problematisk. Ingenting er bare positiv eller negativt. Det finnes alltid gråsoner, sier hun.

Utstillingen skal stå til 12. mars og handler altså om selvportretter og selfier. 

Les også: Endelig ble Mimsy først

Powered by Labrador CMS