Mediefolk:

I midten: Marius Simensen. Rundt fra venstre hjørne: Espen Langeveld, Ragnhild Rong, Lene Flataker, Adrian Ringdal, Aleksander Svendsen, Eric Solheim, Oda Flatnes, Martine Borgund, Mia Sandnes Nilsen og Maria Moe. FOTO: NILS HARALD ÅNSTAD / Sunnmørsposten
I midten: Marius Simensen. Rundt fra venstre hjørne: Espen Langeveld, Ragnhild Rong, Lene Flataker, Adrian Ringdal, Aleksander Svendsen, Eric Solheim, Oda Flatnes, Martine Borgund, Mia Sandnes Nilsen og Maria Moe. FOTO: NILS HARALD ÅNSTAD / Sunnmørsposten

Mange redaksjoner dropper sommervikarer i år, men Sunnmørsposten skal ha elleve

Her er de.

Publisert Sist oppdatert

Mens mange redaksjoner ikke skal ha sommervikarer i år, som følge av koronakrisa, er elleve vikarer på plass i Sunnmørsposten i sommer.

Det skriver nyhetsredaktør Sindre Halkjelsvik i en e-post til Journalisten.

I april skrev Journalisten at de tre Amedia-avisene Fremover, Nordlys og Avisa Nordland måtte si opp sommervikarene før sommeren har begynt.

Sjefredaktør Arne Reginiussen i Nidaros, sa til Medier24 sist uke at de ikke skal ha vikarer i sommer fordi det er «stopp i hele Amedia».

Journalisten får senere avkrefta sistnevnte fra Amedia-eide Romerikes Blad, som opplyser at de skal ha sommervikarer.

Sunnmørsposten er eid av Polaris Media.

Disse skal jobbe i Sunnmørsposten i sommer:

Martine Alexandra Kvisgaard Borgund (21) fra Ålesund: Studerer journalistikk ved Oslo Met. Begynner på andreåret til høsten. Første sommervikariat i en redaksjon.

Oda Flatnes (22) fra Ålesund: Klassekamerat med Martine på Oslo Met. Første sommervikariat i en redaksjon.

Eric Kjerstad Solheim (21) fra Ålesund: Starter til høsten på andre året i sin bachelor i medier og kommunikasjon ved Oslo Met. Første sommervikariat i en redaksjon.

Lene Flataker (24) fra Ørsta:Ferdig utdanna journalist fra Volda i vår. Var i praksisperiode i Sunnmørsposten i vinter og hadde sommervikariat i redakjonen også i fjor. Har levert frilanssaker siden ungdomsskoletida.

Maria Therese Moe (23) fra Ålesund: Sommervikar i Sunnmørsposteen for sjette år på rad. Student på Politihøgskolen. Har lang erfaring som frilanser i Sunnmørsposten, særlig som frontredigerer.

Mia Sandnes Nilsen (22) fra Halden: Uteksaminert journalist fra Høgskolen i Volda i år. Har vært praktikant for NRK Møre og Romsdal, og var sommervikar for Sunnmørsposten også i fjor.

Ragnhild Lind Rong (27) fra Ålesund: Har vært frilanser for Sunnmørsposten siden hun var 15 år og har så mange sommervikariat at verken hun eller ledelsen har tellinga lenger. Rong leverte nettopp master i industriell kjemi og bioteknologi ved NTNU.

Espen Johannes Langeveld (21) fra Stavanger: Starter til høsten på tredje og siste år på sin bachelor i journalistikk i Volda. Langeveld er vikar på sporten. Har jobbet som frilanser for både Sunnmørsposten og Møre.

Aleksander Svendsen (20) fra Sula: Starter til høsten på tredje året journalistikk i Volda. Var sommervikar på sporten i Sunnmørsposten også i fjor. Svendsen har levert en del saker som frilanser både til Sunnmørsposten og Sulaposten.

Marius Simensen (28) fra Ålesund: Fotografvikar i sin fjerde sommer i Sunnmørsposten. Simensen er til vanlig frilanser og leverer blant annet mye sportsfoto.

Adrian Reksten Ringdal (22) fra Sula: Jobber som sideprodusent. Har bachelor i medier, IKT og design fra Volda og har erfaring med grafisk design gjennom frivillig arbeid på blant annet studenthuset Rokken.

Powered by Labrador CMS