Skup har i år en liten nedgang i antall påmeldte saker fra året før. Foto: Kathrine Geard

Disse kjemper om årets Skup

Flere redaksjoner har meldt på terrordekningen.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I alt 50 bidrag skal konkurrere om å få årets Skup-pris. Ifølge en melding fra Skup er det 16 færre enn i fjor.

– 50 prosjekter må vi si oss fornøyd med. Det er et stykke unna fjorårets rekordantall på 66, men det er på samme nivå som de fire årene før det, sier juryleder Thor Woje.

Til gjengjeld er jurylederen langt fra fornøyd med at lokalmediene, bortsett fra de større regionavisene, nesten er fraværende.

Lokale og bøker

Blant de mer lokale er Avisa Nordland som har tre saker meldt på. Haugesunds Avis, Østlandsposten og Sunnmørsposten har meldt på én sak hver. Og så har Sykepleien og Laagendalsposten gått sammen om en sak.

Tre bøker er også meldt på i konkurransen. Kjetil Stormarks «Da terroren rammet Norge», Marianne Vikås’ «Martine – Jakten på rettferdighet» og Bård Wormdahls «Satellittkrigen».

Stormark har meldt inn flere andre prosjekter, deriblant to prosjekter med Magasinet Plot. Et av disse er sammen med Alfa og Vi Menn.

Plot er meldt inn med i alt fire saker til årets konkurranse.

Adresseavisen har sendt inn tre saker til vurdering. Det samme har Bergens Tidende og Aftenposten, men de har også meldt inn fellesprosjektet «Dypdykk i Nato-sjefenes arkiver».

Terrordekning

Mens Aftenposten har meldt inn «Graving i terrorens skygge», har Dagbladet meldt inn «Terroristens løgner». Dagbladet har også meldt inn tre andre saker.

VG på sin side har blant annet meldt inn prosjektet de har kalt «22. juli VGs terrordekning».

NRK er som vanlig sterkt til stede i konkurransen med fire bidrag fra Brennpunkt, NRK Nyheter med sin terrordekning og et fra NRK P2.  I tillegg har NRK Aktivum vært med på å gi ut Wormdahls bok «Satellittkrigen».

Her kan du se den fullstendige listen over dem som skal konkurrere.

Powered by Labrador CMS