Elin Floberghagen er administrerende direktør i Fagpressen. Foto: Privat
Elin Floberghagen er administrerende direktør i Fagpressen. Foto: Privat

Elin Floberghagen vil ta over etter Kjersti Løken Stavrum

Kjemper om jobben som generalsekretær i Norsk Presseforbund mot Siri Gedde-Dahl og Erik Stephansen. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mandag gikk den endelige søknadsfristen for å søke på stillingen som generalsekretær i Norsk Presseforbund ut. 

Det var i slutten av september at Kjersti Løken Stavrum annonserte at hun slutter som generalsekretær i Norsk Presseforbund og tar over som administrerende direktør i Stiftelsen Tinius og Blommenholm Industrier. Stavrum kom til Norsk Presseforbund i 2013.

NPs arbeidsutvalg, som består av Gunnar Kvassheim, nestleder Hege Iren Frantzen i Norsk Journalistlag og Hanna Relling Berg fra Norsk Redaktørforening har fungert som ansettelsesutvalg. 

Unik mulighet

Administrerende direktør Elin Floberghagen (47) i Fagpressen har søkt på stillingen. Hun har vært både styreleder og nestleder i NPs styre.

– Norsk Presseforbund er en helt unik og viktig organisasjon for pressen, som jeg har jobbet tett med i 13 år som styremedlem og i tett samarbeid. Når journalistikken er under det presset som nå er det viktigere enn noen gang at presseorganisasjonene samarbeider tettere om tingene vi er enige om. Det er bakteppet for at jeg har søkt på jobben. Kastet meg for så vidt ut på litt dypt vann, tror jeg, sier hun til Journalisten.

Floberghagen forteller at det ikke er slik at hun ønsker seg bort fra Fagpressen, men denne muligheten kommer en sjelden gang, derfor søkte hun.

Bakgrunn: Jakten på Kjersti Løken Stavrums etterfølger er i gang

– Dyktige kandidater

Erik Stephansen i Nettavisen.
Erik Stephansen i Nettavisen. 

I tillegg til Floberghagen har journalist Siri Gedde-Dahl (56) i Kapital og nyhetsredaktør Erik Stephansen (58) i Nettavisen søkt på stillingen.

– Det er to svært dyktige kandidater. Hva jeg kan tilføre skal jeg overlate til ansettelsutvalget å avgjøre, sier Stephansen til Journalisten.

Han forteller at han søkte fordi det er den mest spennende og viktigste jobben i presse-Norge.

– Jeg har det spennende der jeg er. Men denne jobben blir ledig i snitt hvert tiende år og jeg må legge inn søknad når det er mulighet, sier han. - Det jeg kan si er at jeg har erfaring fra både papiraviser, TV og nye, digitale medier, og særlig det siste tror jeg kan bli viktig i den uhyre krevende omstillingsprosessen norske medier er inne i.

Utfordrende

Gedde-Dahl forteller at hun søkte fordi det er en utfordrende og viktig jobb, som er spennende i en tid hvor det skjer mye i mediene. 

– Som leder i offentlighetsutvalget har jeg en viss innsikt i hva NP driver med. Jeg har jobbet tungt inne i offentlighetssiden, men det har vel så mye med presseetikk å gjøre.

Siri Gedde-Dahl.
Siri Gedde-Dahl. 

Hun mener det viktigste hun kan tilby er sin journalistiske erfaring og tyngde. Gedde-Dahl forteller at hun som gravende journalist har stått oppe i mange etiske dilemmaer. I tillegg har hun erfaring fra flere felt, også som tillitsvalgt. 

– Det er gode kandidater jeg skal konkurrere mot, flinke folk, legger hun til. 

Powered by Labrador CMS