Åge Hareide var ikke blid da han fikk spørsmål om Nicklas Bendtner etter Danmarks 2-0-seier over Mexico. Foto: Anders Kjærbye / Ritzau / NTB scanpix
Åge Hareide var ikke blid da han fikk spørsmål om Nicklas Bendtner etter Danmarks 2-0-seier over Mexico. Foto: Anders Kjærbye / Ritzau / NTB scanpix

Hareide ga journalist skyllebøtte etter Bendtner-spørsmål

– Hører du ikke? Jeg vil ikke snakke om Bendtner.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Åge Hareide er lei negative vinklinger. Etter Danmarks 2-0-seier over Mexico ble han rasende da han nok en gang fikk spørsmål om VM-vrakede Nicklas Bendtner.

Den siste uken har Hareide flere ganger klaget på at det danske fotballandslaget er omringet av negative medieoppslag i forkant av VM i Russland. Spørsmål om vrakede spillere som Bendtner, Daniel Wass og Andreas Bjelland har det vært mange av.

Lørdag kveld hadde Hareide fått nok. Sunnmøringen klarte ikke å holde igjen frustrasjonen da en journalist i danske BT ville vite hva landslagssjefen tenkte om at Bendtner er i Rosenborg-troppen og trolig spiller mot Tromsø mandag.

– Forutsetningen for Bendtner var ikke at han skulle være frisk denne mandagen som kommer. Det var sist mandag han måtte være frisk for å bli tatt ut. Det var han ikke. Og nå er jeg trøtt av spørsmål om spillere som ikke er her. Det er siste gang jeg sier det, sa Hareide, ifølge Dagbladet.

Irritert

Journalisten ga seg ikke helt. Han prøvde seg på nytt, men ble raskt avbrutt av en tydelig irritert Hareide.

– Hører du ikke? Jeg vil ikke snakke om Bendtner. Jeg er ferdig med å snakke om Bendtner. Forstår du det nå? Ja eller nei?

Han fikk et «ja» tilbake. Med det var også pressekonferansen over på Brøndby stadion.

15 strake uten tap

Etterpå tok VG en prat med BT-journalisten som fikk merke Hareides vrede.

– Jeg føler ikke at han var sint på meg personlig. Man kunne se at han var litt irritert under hele pressekonferansen, og det er nok mer at han er generelt oppgitt over alle spørsmålene om spillere som ikke er med i VM, som Wass og Bjelland og Bendtner, sa Rasmus Dam Nielsen til avisen og fortsatte:

– Jeg bryr meg ikke om at han ble sint på meg, men synes det er litt merkelig at han reagerer slik, at han orker å bruke så mye energi på det etter en flott 2-0-seier.

Selv om Hareide var forbannet i presserommet, har han ellers god grunn til å smile før VM. Danmark spilte lørdag sin 15. strake kamp uten tap. Christian Eriksen var tilbake etter at han ble far, og Tottenham-stjernen var helt sentral i seieren over Mexico. Han sto først for den målgivende pasningen, mens han deretter gjorde 2-0 noen minutter etterpå.

Dammark møter Peru 16. juni. Deretter venter Australia og Frankrike senere i gruppespillet.

Powered by Labrador CMS