Fotballforbundet vurderer radioklage

Norges Fotballforbund (NFF) har bedt partene forklare seg etter at en reporter fra Radio Fredrikstad ble trakassert av Strømsgodset-tilhengere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Vi skal se på dette. Foreløpig har vi bedt om å få kommentarer fra aktørene. Deretter vil vi vurdere om det er grunnlag for videre skritt, sier informasjonssjef i NFF, Roger Solheim, i en kommentar til at Radio Fredrikstad har klaget på at deres reportere Svein Bergstrøm og Christian Brevik søndag ble verbalt og fysisk angrepet av Strømsgodset-tilhengere.

Blant fiender

Det skjedde under en seriekamp mellom Strømsgodset og Fredrikstad, der radioreporterne var henvist til å kommentere kampen sittende i hjemmelagets leir.

I klagebrevet skriver ansvarlig redaktør i Radio Fredrikstad, Rolf-Ivar Buerengen, at det er beklagelig at radioen ikke ble tilgodesett med akseptable arbeidsforhold.

Det mest skremmende og etter vårt syn uakseptable er likevel at Strømsgodset ikke tar sikkerheten og våre representanter på alvor, etter at de varslet vaktene om situasjonen og at våre representanter følte seg truet, skriver Buerengen, som ber både Strømsgodset og fotballforbundet «iverksette grep som gjør at det ikke utgjør en risiko å være på jobb som radioreporter under norske toppfotballkamper i fremtiden».

Krav

Solheim opplyser til Journalisten at forbundet i klubblisensen stiller krav til faciliteter for mediene. Blant annet skal medienes representanter være atskilt fra publikum med pleksiglass eller andre tekniske løsninger.

– Reglene er ment å skulle gi journalistene best mulig arbeidsvilkår og sitter man blant publikum blir det vanskelig å konsentrere seg, sier Solheim.

Han påpeker samtidig at bortelagets tilhengere plasseres i svingen og at mediene må sitte på langsiden.

– Så vil man uansett være omringet av hjemmelagets publikum, men det må jo gå an å jobbe der. På generelt grunnlag kan jeg si at det ikke skal forekomme at en tv- eller radioreporter trakasseres av publikum.

Powered by Labrador CMS