Forbanna på arbeidsforhold

Radio Fredrikstad måtte kommentere fotballkampen blant supporterne til motstanderne.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Radio Fredrikstads reporter ble utsatt for vold etter oppgjøret mellom Strømsgodset og Fredrikstad fotballklubb. Kanskje ikke så rart med tanke på hvor reporterne Svein Bergstrøm og Christian Brevik ble plassert.

– Våre reportere henvist til å direktekommentere kampen sittende blant lokale Strømsgodset-supportere, skriver ansvarlig redaktør i Radio Fredrikstad Rolf-Ivar Buerengen i ett brev til Norges Fotballforbund.

Buerengen forteller i brevet som også er sendt Strømsgodset at reporterne ble utsatt for verbale angrepet gjennom første omgang.

– Sikkerheten forsvant

– Bergstrøm opplevde situasjonen som truende, og kontaktet derfor arrangør i kampens pause og ga han klart uttrykk for at han ønsket bistand av sikkerhetsmessige årsaker. Vakter og politiet ble tilkalt, men forsvant igjen kort tid senere, skriver Buerengen videre.

Redaktøren forteller at det var lytterne som hjalp reporterne.

– Under annen omgang utviklet situasjonen seg, og vår reporter ble både fysisk og verbalt angrepet av hjemmesupporterne. Flere av våre lyttere ringte da til Fredrikstad Fotballklubbs sikkerhetsansvarlig Sven-Erik Waters, som heldigvis satte i gang tiltak.

– Skremmende

– Det mest skremmende og etter vårt syn uakseptable er allikevel at Strømsgodset ikke tar sikkerheten og våre representanter på alvor, etter at de varslet vaktene om situasjonen og at våre representanter følte seg truet, skriver Buerengen.

Redaktøren mener det må legges bedre til rette for radiodekning fra Tippeligaen.

– Vi anmoder Strømsgodset og Norges Fotballforbund om å ta en gjennomgang av rutinene og iverksette grep som gjør at det ikke utgjør en risiko å være på jobb som radioreporter under norske toppfotballkamper i fremtiden.

Det har ikke lyktes Journalisten å komme i kontakt med verken administrerende direktør i Strømsgodset Tom Berntzen eller mediesjef i fotballklubben Helge Helgesen.

Powered by Labrador CMS