Per Olaf Lundteigen mener det er urimelig at staten betaler hele summen til Kvikkas når ikke hele oppdraget blir utført. Foto: Senterpartiet

Per Olaf Lundteigen mener Kvikkas får for mye betalt

Selskapet får full betaling uten å levere alle avisene. Lundteigen vil at Posten skal ta over. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Jeg mener Stortinget må gjøre et vedtak slik at distribusjonen av lørdagsaviser går tilbake til Posten. Dess­uten må mediene få dekket ekstrakostnadene de har hatt mens Kvikkas har hatt ansvaret for lørdagsavisene, sier stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen i Senterpartiet til Klassekampen.

Lundteigen mener det er kritikkverdig at regjeringen har inngått en avtale med Kvikkas uten å ha sanksjonsmuligheter når jobben ikke gjennomføres etter avtalen.

Det er nå litt over to måneder siden Kvikkas tok over deler av lørdagsdistribusjonen Posten tidligere stod for. Mandag skrev Klassekampen at nesten 4.000 av deres egne abonnenter er berørt av omleggingen i november. Men deres egen undersøkelse viser at avisenes egen distribusjon stod for i underkant av halvparten av dette. Feilmarginen var i begynnelsen av januar på 18,5 prosent.

Lundteigen reagerer også på at Kvikkas får fullt betalt for jobben. 

– Det er langt fra rimelig at staten skal betale for en jobb som ikke blir gjort, sier han.

Daglig leder Stig Kleive i Kvikkas sier til Klassekampen at rutene må uansett kjøres, enten om det leveres én eller flere aviser endrer ikke det på kostnadene. Adresselistene Kvikkas har fått fra avisene har vært ufullstendige hvilket er en av årsakene til uteblitt avis.

Forslaget om å flytte distribusjonen tilbake til Posten får støtte fra Venstre-politiker Abid Q. Raja.

Siden omleggingen har minst fire aviser droppet lørdagsutgave, skriver Klassekampen. Brønnøysunds Avis legger om sine utgivelsesdager i februar og Os og Fusaposten i mars

Powered by Labrador CMS