Bjørn Kristoffer Bore ble årets redaktør i 2020. Nå må han kutte i redaksjonen i Vårt Land.
Bjørn Kristoffer Bore ble årets redaktør i 2020. Nå må han kutte i redaksjonen i Vårt Land.

Pressestøtte 2022

Store kutt: – Håper å komme i mål med frivillige tiltak

De nasjonale nisjeavisene får betydelig mindre pressestøtte neste år. – Det gir et dramatisk forverret resultat, sier Vårt Land-redaktør Bjørn Kristoffer Bore.

Publisert

Fredag annonserte Medietilsynet fordelingen av pressestøtten for 2022. I alt 388,7 millioner kroner er fordelt utover aviser i hele landet.

Vårt Land er blant avisene som opplever et betydelig kutt sammenlignet med i fjor. Avisen får 26,8 millioner i pressestøtte i år, mot 31 millioner i fjor.

Sjefredaktør Bjørn Kristoffer Bore sier til sin egen avis at Vårt Land nå må spare.

– Det gir et dramatisk forverret resultat i år. Dessuten må vi også regne med lavere støtte neste år, som gjør at vi må spare inn millioner i neste års budsjett. Vi må bli færre i redaksjonen, og håper å komme i mål med frivillige tiltak, sier han.

Men Vårt Land er ikke den eneste meningsbærende avisen som taper støtte. Klassekampen får 1,8 millioner mindre enn i fjor og Dagen 2,9 millioner. Klassekampen er samtidig den avisa som får mest i støtte – 39,9 millioner kroner.

For Dagsavisen, som har samme eier som Vårt Land, er situasjonen betydelig mer dramatisk. Avisen mister 6,3 millioner i pressestøtte.

Hensikten med pressestøtteordningen er å bidra til et mangfold av medier.Powered by Labrador CMS