Mot løsning i Nettavisen

Etter flere ukers forhandlinger synes det å gå mot løsning i nedbemanningen i Nettavisen. Flere har sagt opp.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter det Journalisten kjenner til vil løsningen på Mediehuset Nettavisens spareprogram komme i løpet av noen få dager.

Frivillig

Før helgen skal flere av journalistene i mediehuset ha levert inn sine oppsigelser. Journalisten har fått opplyst at ni redaksjonelle medarbeidere har valgt å ta insentivpakken fra ledelsen og forlate mediehuset. I tillegg vil trolig 13 personer få beskjed om at det ikke lenger er plass til dem.

Etter det Journalisten kjenner til, skal insentivpakkene være på tre måneders lønn, hvor de ansatte kan gå på dagen og eventuelt begynne i ny jobb umiddelbart, dersom det er mulig.

– Tallene dine stemmer ikke, sier administrerende direktør Gunnar Stavrum. Han ønsker ikke å kommentere prosessen nå, men gjør det klart at en løsning er nært forestående.

– Mer smidig

Journalistklubben i mediehuset har gjennom de siste ukene forhandlet for å få til en best mulig ordning for sine medlemmer. Klubbleder Sjur Kvamme håper fortsatt på at ingen vil bli tvunget ut av jobbene sine.

– Jeg håper vi skal klare å unngå oppsigelser, men det krever fortsatt at ledelsen er mer smidig enn den har vært til nå, sier Kvamme.

Han ønsker ikke kommentere detaljer som angår hva slags økonomiske pakker de som forlater mediehuset får, eller hvor mange som har gått frivillig.

– At det er en del som har tatt insentivavtalen, stemmer. I utgangspunktet er hele situasjonen beklagelig. Når vi først er i den, er vi fornøyd med at det ordner seg på frivillig vis gjennom insentivavtalen, og at det er med på å unngå oppsigelser. Men vi skulle selvfølgelig helst sett at ingen måtte gå, avslutter Kvamme.

Powered by Labrador CMS