Dagbladet: Journalistene sa nei

Journalistene i Dagbladet har forkastet tilbudet fra ledelsen, nå blir det lønnsdiktat.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

På begynnelsen av sommeren brøt ledelsen i Dagbladet lønnsforhandlingene med redaksjonsklubben. Mandag ettermiddag kom nytt tilbud fra ledelsen.

– Vi har tatt stilling til lønnstilbudet fra ledelsen, og vi har avvist dette med overveldende flertall, sier klubbleder Turid Næss.

Lønnskutt

Tidligere har tillitsvalgte påpekt at tilbudet fra ledelsen innebærer et reelt lønnskutt for flere ansatte. Dette er en av grunnene til at de ansatte ikke vil akseptere tilbudet.

– Det er politisk umulig å gå inn på et tilbud som presenteres med så dramatiske kutt, i lønn, i opparbeidede goder og rettigheter, forklarer klubblederen.

– Flere ansatte sier at de opplever tilbudet som kutt i lønna, stemmer det?

– Ja, vi opplever i det som et kutt.

Et av punktene klubben har tviholdt på i forhandlingene er en såkalt overtidsfriuke. Denne uken har de ansatte fått for å la være å føre påbegynt overtid den første timen. Kompensasjonen skal ha vært med i tilbudet fra ledelsen, men ifølge det Journalisten forstår, avkortet.

Mot diktat

– Er det ikke overhengende fare for lønnsdiktat nå?

– Det er opp til ledelsen, vi har sagt vårt om tilbudet, og da ligger det i kortene at diktat kan benyttes videre i prosessen, forklarer Næss.

– Ja, det blir jo lønnsdiktat. Nå må vi først oppsummere det som har skjedd basert på at redaksjonsklubben har avvist det tilbudet vi har kommet med, så får vi se om det blir diktat i morgen eller onsdag, sier administrerende direktør Tore Stangebye.

Han er ikke overrasket over at redaksjonsklubben avviste tilbudet.

– Vi har for så vidt vært oppmerksom på at det kan skje. Jeg synes det er synd, for vi er i en vanskelig økonomisk situasjon og da må vi tilpasse kostnadene til inntektene. Det betyr at vi dessverre må stramme inn litt.

Powered by Labrador CMS