DN-journalistene avviser lønnskutt

Redaksjonsklubben i Dagens Næringsliv avviste tirsdag å gå frivillig ned i lønn, slik lederne har gjort.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Budskapet etter tirsdagens møte i redaksjonsklubben var klart: DN-journalistene, som er den best betalte arbeidstakergruppen i norske medier, vil ikke gi fra seg noe av lønna.

Lederne i eierkonsernet NHST Media Group og i datterselskapene har derimot akseptert et lønnskutt på fem prosent for å avhjelpe den vanskelige økonomiske situasjonen. Konsernledelsen forventer at de ansatte går med på en tilsvarende reduksjon av lønnskostnadene.

– Ikke aktuelt

– Medlemmene sa klart fra at det er uaktuelt for oss å gå med på lønnskutt. Det har jeg varslet ledelsen om. Vi har snakket med lederne om dette i flere dager, så jeg tror ikke de ble så overrasket, sier klubbleder Bård Bjerkholt.

Samtidig understreker han at redaksjonsklubben vil være fleksibel og villig til å diskutere andre måter å få ned lønnskostnadene på.

– Det kan for eksempel ordnes ved at folk jobber mindre og har mer fri, eventuelt at man arbeider i redusert stilling i en periode.

Spesiell stemning

– Hvordan vil du beskrive stemningen blant journalistene?

– Det er en spesiell stemning. Den er ikke god, sier Bjerkholt.

Journalisten.no skrev tidligere tirsdag at DNs eiere de ti siste årene har hentet ut 590 millioner kroner i utbytte og konsernbidrag fra avisen.

Powered by Labrador CMS