Nettavisens sjef Gunnar Stavrum. Foto: Birgit Dannenberg

Gir fra seg bil og penger

Nettavisens sjef Gunnar Stavrum slanker egne goder mens ansatte protesterer mot slunkne sluttpakker.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fredag ble det klart at Nettavisens sluttpakker til de rundt 15 årsverkene som må gå i den andre kuttrunden på to år, er på tre måneders lønn hvor de ansatte kan gå på dagen.

På forsommeren var de ansatte i TV 2-eide Nettavisen gjennom sin første kuttrunde. Den gang måtte 22 mennesker forlate mediehuset, nå er det trolig snakk om 15 til. Redaksjonsklubben er ikke imponert over lønnstilbudet fra ledelsen.

– Ingen sluttpakke

– Vi synes det er et veldig dårlig tilbud og har frarådet våre medlemmer å akseptere. Det er ikke snakk om sluttpakke i det hele tatt, det har vi presisert overfor ledelsen, sier klubbleder Sjur Kvamme.

Da Nettavisen kuttet i sommer, hadde det ledelsen kalte insentivpakker, tilsvarende innhold. Men som klubblederen påpeker, var situasjonen en annen. De som ble anbefalt å ta pakkene den gang, var folk som satt på gjerdet og hadde andre jobber å gå til.

Billigere sjefer

Det siste halvåret har ledere i flere mediebedrifter kuttet i lønninger sine eller sagt fra seg bonuser. Kvamme vet ikke om ledergruppen i Nettavisen har planer om å gjøre det samme, men mener at bilavtalene i mediehuset skal fjernes.

Sjefredaktør og administrerende direktør Gunnar Stavrum kan imidlertid fortelle at det er besluttet å se på ledernes lønnsvilkår.

– Betyr det at du er villig til å kutte i lønnen din?

– Styret har kuttet i min lønn på min oppfordring og så har jeg sagt fra meg firmabilen.

Samtidig forsvarer Stavrum sluttpakketilbudet. Han understreker at det er frivillig og at fristen for å svare er mot slutten av denne uken.

– Hva skjer når fristen går ut? Det er jo normalt å betale lønn i oppsigelsestiden også når det er ufrivillig.

– Det må man jo, men normalt må man arbeide i den tiden.

Kutter journalister

Klubbleder Kvamme er bekymret for at sparetiltakene skal gå sterkt ut over det redaksjonelle innholdet.

– Disse 15 årsverkene, vet du hvor mange av dem som blir tatt fra redaksjonen?

– Det er uklart foreløpig, men vi har sagt tidligere og mener også nå at man må klare å gjøre kostnadskutt uten å ramme innholdet. Vi ble hardt rammet i sommer da 18 av 22 stillinger som ble kuttet ble tatt fra redaksjonen, sier klubblederen.

Powered by Labrador CMS