Thor Gjermund Eriksen i A-pressen har ikke vurdert kjøp av Gamer.no. Foto: Kathrine Geard

Hvem vil kjøpe Gamer.no?

Gamer.no er på jakt etter en ny eier, men hvem vil forsøke seg der Edda ga opp? Journalisten tok en ringerunde.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fredag ble det klart at Gamer.no og Edda Media ikke lenger klarte å samarbeide. Edda eier halvparten av nettstedet, mens nettstedets sjefredaktør Tor-Steinar Nastad Tangedal eier den andre halvparten. Edda ville ha 50 prosent, men tilbød en sum Tangedal mente var for lav. Det førte til brudd.

Ikke brennaktuelt

Nå er Gamer.no lansert på egne bein etter å ha trukket seg ut av Eddas nettverk, og de er på jakt etter nye investorer. Men for enkelte kan et eventuelt kjøp sitte langt inne.

– Vi har ikke vurdert det, og det er ikke brennaktuelt, sier konserndirektør Thor Gjermund Eriksen i A-pressen.

Eriksen vil ikke spekulere i om nettstedet kan være en aktuell problemstilling når kjøpet av Mediehuset Nettavisen er på plass. Mediehuset eier fra før av ungdomsportalen Biip.no sammen med Egmont.

Annen satsing

ABC Startsiden har de siste par årene hatt en ekspansiv slagplan for å styrke seg på nett. Selskapet har blant annet lansert nyhetsavisen ABC Nyheter og nyhetsportalen Overblikk.no. I tillegg har det Telenor-eide selskapet kjøpt seg opp i Pengeforlaget og lansert ABC Penger.

Administrerende direktør Espen Udland i ABC Startsiden forteller at prospektet Gamer ikke er uinteressant i seg selv, men ikke et satsingsområde for ABC i dag.

– Nei, vi skal ikke inn på det området nå, vi har heller ikke fått forespørsel fra Gamer.no. Det er et område vi per nå ikke ser på som interessant å investere i, sier Udland.

Populært

Nyheten om at Gamer.no er på jakt etter nye investorer er kjent, men veldig få av de Journalisten var i kontakt med mandag har drøftet mulig kjøp.

DB Medialab investerte i fjor i Start.no sammen med SOL, og redaktør Morten Øverbye ønsker ikke å kategorisk avvise prospektet.

– Jeg vet journalistene våre synes det er et veldig interessant nettsted, men vi har ikke drøftet et eventuelt kjøp, sier Øverbye.

Gamer.no klarte likevel ikke å lansere sin nye nettside i går, slik de hadde håpet. Ifølge redaksjonens blogg vil de gå live tirsdag formiddag.

Powered by Labrador CMS