Thomas Spence seiler opp som ny nestleder i NJ. Foto: Kathrine Geard
Thomas Spence seiler opp som ny nestleder i NJ. Foto: Kathrine Geard

Thomas Spence trolig ny nestleder

Aftenposten-journalist Thomas Spence seiler opp som ny nestleder i journalistlaget etter Kjetil Haanes.

Published   Updated

En enstemmig valgkomité går inn for at Thomas Spence velges til nestleder i NJ på landsmøtet i slutten av april. Spence er 50 år, og er for tiden leder i Oslo Journalistklubb. Han overtar etter Kjetil Haanes som i høst ga beskjed om at han ikke stiller til gjenvalg.

– Hvis medlemmene vil, står jeg til disposisjon. Jeg vil gjerne være med og lede NJ i en meget spennende tid. For meg dreier det seg om tre viktige oppgaver, nemlig å bevare arbeidsplassene, bevare opparbeidede goder og bevare journalistisk kvalitet og mangfold.

– Med andre ord en trygg, konservativ agenda?

– Nja, nå har jeg jo blant annet også vært med som streikeleder, ler Spence.

Ingen alternativ sluttpakke

– Er dette en kreativ og alternativ sluttpakke?

– Overhodet ikke. Jeg er spurt og jeg har lyst. Dette dreier seg om to år som nestleder, så får vi se hva som skjer. Jeg sier ikke opp, men søker permisjon fra Aftenposten, dersom jeg blir valgt, sier Thomas Spence.

Valgkomitéleder Sven Arne Buggeland er meget godt fornøyd med at Thomas Spence har sagt ja til å stille. Det er ingen hemmelighet at Spence har stått på navnelisten til flere valgkomiteer siden han ledet journaliststreiken i 2002 på en etter manges mening svært tilfredsstillende måte. Det er allerede klart at Elin Floberghagen stiller til gjenvalg som NJ-leder.

Vil forhindre uro om NJ-ledelsen

– Vi er stolt og glad for å ha lederduoen på plass, og vi velger å gå tidlig ut med dette for at det ikke skal være noe uro omkring valgene til NJs ledelse, sier Buggeland.

Valgkomitélederen opplyser at Spence har en meget bred bakgrunn. Han har vært journalist i rundt 30 år. Nestlederkandidaten jobbet i Stavanger Aftenblad og A-pressen ved siden av studiene før han fikk fast jobb i Dagbladet for så å gå til Aftenposten, der han har jobbet på politisk, i økonomiredaksjonen og som korrespondent i London.

Tillitsvalgt i 17 år

– Thomas har hatt ulike tillitsverv i NJ sammenhengende i 17 år. Han har vært vararepresentant til landsstyret, sittet i forhandlingsutvalget, var streikeleder i 2002, ledet OJ med over 4000 medlemmer siden 2006 og har et meget klart fokus på faglige oppgaver, sier Buggeland.

Valgkomiteen har hatt 8-10 navn til vurdering som nestleder, men endte altså på Spence. Komiteen fortsetter arbeidet med å sette sammen landsstyret. Totalt har man nå rundt 30 navn på blokken, inklusive de som tar gjenvalg. Komiteen vil jobbe med disse navnene fram til landsmøtet, men håper fortsatt på å få flere innspill.