Opplysningens sjef, Stig Eide Sivertsen, kan å være en het kandidat til å lede det nye selskapet. Foto: Kathrine Geard

Koalisjon kan overta Edda Media

Ifølge NA24 Propaganda er A-pressen, Opplysningen og Johan H. Andresen enige om å gå sammen om kjøp.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Nettstedet skriver fredag at det har fått kjennskap til planer «som vil skape store bølger i det norske medielandskapet». Flere medier har de siste dagene varslet at et salg av Edda Medias virksomheter i Møre og Romsdal, det vil si Sunnmørsposten-konsernet, Romsdals Budstikke og Eddas trykkeri i regionen, er nært forestående.

Frist av bankene

Eddas eier, engelske Mecom Group, sliter med stor gjeld og har fått en frist av sine banker til 27. februar med å få orden på finansene. Mecom solgte nylig sin tyske virksomhet, og ifølge NA24 Propaganda er arbeidet med å selge den norske virksomheten tatt opp igjen.

«Ifølge kilder med godt innsyn i prosessen er et salg nært forestående. A-pressen var nær en avtale om kjøp av Edda Media rett før jul, men denne prosessen ble lagt på is. Nå skal Mecom igjen være i dialog med Polaris Media om å selge Sunnmørsposten og Romsdals Budstikke, og resten av Edda Media til et nytt selskap bestående av A-pressen, Opplysningen AS og Ferd. Sistnevnte eies av tobakksarving Johan H. Andresen», skriver nettstedet.

– Opplysningen overtar

Etter det NA24 Propaganda forstår, er en avtale nært forestående. Det skal være Opplysningen AS som i første omgang overtar Edda Media, inntil kjøpet avklares i forhold til politiske myndigheter og konkurranse- og medietilsyn.

Opplysningens sjef, Stig Eide Sivertsen, ser ut til å være en het kandidat til å lede det nye selskapet. Han har tidligere hatt ledende stillinger i Schibsted, Nettavisen og Telenor Broadcast.

Powered by Labrador CMS