Liza Stokke. Foto: TVNorge

TVNorge kutter ut nyheter før varslet

Tre måneder før det var planlagt, avvikler TVNorge Aktuelt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I midten av mai ble det klart at TVNorge skal legge ned sine nyhetssendinger. På det tidspunktet fortalte den nye TVNorge-sjefen Harald Strømme at nedleggelsen ville skje ved nyttår. Hele nedleggelsen kom da som en overraskelse for de ansatte.

Overrasket

Etter 30 dager i sjefsstolen hadde Strømme ryddet opp og i tillegg til nedleggelsen av Aktuelt også besluttet at OsloTV skulle avvikles.

– Folk ble veldig overrasket med en gang vi fikk høre at vi skulle tas av mye tidligere enn først annonsert. Folk reagerer med blandede følelser, de synes det er kjipt at vi ikke står løpet ut og leverer gode sendinger, mens man også ser at det gir mer tid til å finne noe nytt å gjøre, sier leder i redaksjonsklubben, Liza Stokke.

Selv om de ansatte ikke får lage nyheter etter den siste sendingen søndag 27. september, får de lønn ut året.

Vanskelig

Kommunikasjonsdirektør Ditlef Meyer Jacobsen i TVNorge forteller at det for kanalen var viktig at denne avgjørelsen ikke skulle virke negativt inn på de ansatte.

– Hva er årsaken til at dere legger ned tre måneder før den annonserte datoen?

– Slike overgangsfaser er alltid vanskelige. Vi gjorde dette fordi vi ønsket større fleksibilitet i planleggingen av høsten, sier han.

Jacobsen vil ikke si hva som skal inn i sendeskjemaet på de to aktuelle tidspunktene.

Powered by Labrador CMS