Arne Sellæg mener utbyttet burde vært lavere. Foto: Birgit Dannenberg.

Ansatte reagerer på utbytte i Polaris

– Det er de vanlige reaksjonene, sier styreleder.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Til tross for at 2009-resultatet til Polaris Media ble 70 millioner kroner svakere enn 2008, har styret i mediekonsernet foreslått at utbyttet skal økes med 10 øre til én krone per aksje. Dermed økes det samlede utbyttet fra 44 millioner kroner i fjor, til 48, 9 millioner i år.

Styreleder Kåre M. Gisvold forklarer at utbytte er vurdert før ekstraordinære kostnader bundet opp til omstillinger er tatt med. Gisvold forklarer at på bakgrunn av økonomien i selskapet og at utsiktene ser langt bedre ut. Med disse tendensene mener Gisvold det er riktig å gi signaler i markedet om det, og har derfor løftet utbyttet fra året før.

– Vi mener vi kunne tatt ut mer, men valgte å være nøktern, sier styrelederen.

Økonomi

Konserntillitsvalgt Arne Sellæg sier til Journalisten de ansatte synes utbyttet er for høyt. Han legger til at det ikke er noen hemmelighet at de ansattes representanter stemte i mot utbytte.

– De tillitsvalgtes holdning er at utbytte bør avspeile det økonomiske resultatet. Polaris har nettopp vært gjennom det tøffeste året noensinne, og vi har gått med på tiltak som nulloppgjør i Adressa. I tillegg gikk de ansatte med på å ta ut en ferieuke uten lønn, mens ledelsen har sagt fra seg bonusene i 2009. Her mener vi eierne også bør ta sin del. Jeg er ikke i mot at de tar ut utbytte, men det må avspeile det økonomiske resultatene. Når det er svake tider må de innfinne seg med at det er magrere, for så å komme sterkere tilbake senere.

– At de ansatte er i mot er vanlig, jeg kan knapt huske at de har stemt for et utbytte, sier styreleder Gisvold.

Kutt

– Men hvorfor utbytte når de ansatte i konsernet har vært gjennom omstillinger ved blant annet å se arbeidsplasser forsvinne?

– De har jo fått sluttpakker. Alt har skjedd frivillig og det er ingen som er sparket. Og det bidraget de ansatte har gitt forøvrig har sikret selskapet og bidratt til at det er sunt. Når det gjelder eierne så kan de være borte om vi ikke behandler dem riktig, sier Gisvold.

Powered by Labrador CMS