Konsernsjef Are Stokstad, Amedia og generalsekretær Erik Langerud, Norges Håndballforbund. Begge er svært fornøyde med avtalen som er inngått. Foto: Amedia
Konsernsjef Are Stokstad, Amedia og generalsekretær Erik Langerud, Norges Håndballforbund. Begge er svært fornøyde med avtalen som er inngått. Foto: Amedia

Amedia skal overføre minst 260 håndballkamper

Satser mer på strømming.

Publisert Sist oppdatert

Amedia har i dag inngått avtale med Norges Håndballforbund og Norsk Topphåndball.

«Avtalen betyr at Amedias lokalaviser og Nettavisen trapper opp sin dekning av håndball og nå vil sende håndballens eliteserie for kvinner og menn. I tillegg har Amedia også visningsrett for håndballens nivå to og tre», skriver Amedia i en pressemelding.

Ifølge avtalen skal konsernets aviser og mediehus overføre minst 260 kamper fra øverste nivå, samt produsere og sende en rekke kamper fra første og andre divisjon av håndballen.

– Håndball er en viktig idrett som engasjerer både nasjonalt og i lokalsamfunn over hele Norge, og som det er en viktig oppgave for avisene å ha en bred og god dekning av. Avtalen betyr at våre medier nå blir sentrale møteplasser for håndballinteresserte nordmenn, og at håndballklubbene får økt oppmerksomhet og spredning. Med den avtalen vi nå er blitt enige om er våre 513.000 abonnenter sikret direktesendt sportsjournalistikk av høy kvalitet, og over hele landet kan håndballinteresserte nå finne sitt favorittlag gjennom Amedias felles vertikal for sportsinnhold, Norgessporten, sier konsernsjef Are Stokstad i Amedia ifølge en pressemelding.

– Dette er en stor dag. Med Amedia på laget vil vi øke både oppmerksomheten og engasjementet gjennom bred distribusjon i landets lokalaviser. Samtidig vil Nettavisen bidra til riksdekkende oppmerksomhet. Amedia er en perfekt partner, og vil i enda større grad øke interessen for norsk håndball med et lokalt preg, sier generalsekretær Erik Langerud i Norges Håndballforbund.

Daglig leder Hein Barthol i Norsk Topphåndball er også glad for avtalen som nå er inngått: – Dette er noe klubbene har ønsket å få til, og vi er sikre på at vi sammen vil sikre en god utvikling av topphåndballen i media.

Amedias satsing på direktesendt sportsjournalistikk omfatter fra før fotball, basket, ishockey, tennis og en rekke lokale arrangementer.

Powered by Labrador CMS