Rydd opp eller la være å søke støtte hos Stup, slår nestleder Håkon Okkenhaug fast. Arkivfoto: Martin Huseby Jensen
Rydd opp eller la være å søke støtte hos Stup, slår nestleder Håkon Okkenhaug fast. Arkivfoto: Martin Huseby Jensen

Skup må rydde opp om de vil ha flere penger fra Stup

Tønsberg/Skup (Journalisten): Uaktuelt å bevilge mer så lenge Heftøy-saken er uavklart. 

Publisert Sist oppdatert

– Det går utover troverdigheten til stiftelsen det som skjer nå. Journalistikken lever av høy troverdighet og Skup er det fremste innen undersøkende journalistikk i Norge. Det at de har en sak som går over så lang tid er med på å undergrave troverdigheten, sier nestleder Håkon Okkenhaug i Stup-styret. 

Fredag diskuterte han og styreleder Stig Finslo situasjonen mellom Skup og tidligere daglig leder Jens Egil Heftøy. Skup har anmeldt Heftøy for økonomisk underslag, det skjedde etter at de mente å kunne påvise økonomisk mislighold på 200.000 kroner. Denne uken ble det klart at Heftøy har vært til politiavhør og at etterforskningen er avsluttet. Fredag kunne Journalisten også fortelle at den nå ligger til vurdering hos påtalemyndigheten.

Under Skups årsmøte i Tønsberg ble det i årsberetningen og vedlegg til denne, presentert en del faktiske forhold fra revisor oppdager mangler i forkant av fjorårets konferanse og fram til i dag. Da ble også et tilsvar fra Heftøy gjennom hans advokat Elin Nykaas i Norsk Journalistlag lagt fram.

Stup-ledelsen mener saken har trukket ut for langt. I fjor bevilget stipendordningen 300.000 kroner til lønna til Skups daglige leder for å forberede årets konferanse.

– Vi ber partene om å finne en snarlig løsning. Dette er et veldig tydelig signal fra styreleder og nestleder om at de må finne løsning om Skup ønsker å komme med ny søknad til oss, sier Okkenhaug. 

Både nylig avgått Skup-leder Jan Gunnar Furuly og den nye ledere, Silje Sjursen Skiphamn har ytret ønske gjennom intervjuer med Journalisten om å få på plass ekstern finansiering av lønningen til daglig leder. 

LES OGSÅ:

To ganger var Skup på nippet til konkurs i fjor, men styrelederen går av med en stiftelse som går med overskudd

Skups nye leder vil gjøre konferansen enda mer inkluderende

Ved hjelp fra advokater og revisjon fra Visma har Skup rekonstruert regnskapet og fått overblikk. Men det har kostet penger. Stiftelsen har brukt nesten 470.000 kroner på dette. 

– Det er brukt veldig mye penger på dette. Nå må de begynne å bruke penger til gode faglige tilbud til journalister i stedet for å spa gammel møkk, sier Okkenhaug som er overrasket hvor lang tid denne saken har tatt, før han gjentar: – De må rydde opp ganske fort slik at gå videre uten den belastningen saken medfører.

Powered by Labrador CMS