Skup-leder Silje Sjursen Skiphamn ønsker å bli ferdig med underslagssaken så fort det lar seg gjøre. Foto: Martin Huseby Jensen
Skup-leder Silje Sjursen Skiphamn ønsker å bli ferdig med underslagssaken så fort det lar seg gjøre. Foto: Martin Huseby Jensen

Skup vil som Stup få underslagssaken ut av verden

Skup må uansett avvente politiets konklusjon.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag skrev Journalisten av Stup ikke var fremmed for å støtte Skup i finaniseringen av lønningen til daglig leder, men betingelsen var at de måtte få ryddet opp i underslagssaken. Før det er det ingen vits i å søke penger, slo nestleder i Stup-styret Håkon Okkenhaug fast. 

Bakgrunnen for utsagnet var at både avgått Skup-leder Jan Gunnar Furuly og nyvalgt leder Silje Sjursen Skiphamn har uttalt at de ønsket ekstern finansiering. 

BAKGRUNN: Skup må rydde opp om de vil ha flere penger fra Stup

Men hva skal Skup i så fall gjøre all den tid politiet har ferdig etterforsket anmeldelsen og nå vurderer politianmeldelse. 

– Nå har saken to muligheter hos politiet. Henleggelse eller tiltale. Jeg mener man bør avvente den avgjørelsen. Hvis saken blir henlagt mener jeg partene må sette seg sammen for å finne et forlik, ikke kjøre en fordyrende og omdømmetapende sivilsak i rettssystemet. Hvis han blir dømt vil dommen omfatte erstatning til SKUP, skriver Okkenhaug i en epost. 

LES OGSÅ: Jens Egil Heftøy svarer på kritikk i Skups årsberetning

– Det er ingenting SKUP heller vil enn å få denne saken ut av verden, svarer Silje Sjursen Skiphamn i en epost og fortsetter: – Vi har gjentatte ganger bedt tidligere daglig leder om å forklare udokumenterte utgifter. Det har han ikke gjort. Dette har skapt store problemer for oss og vært medvirkende til at utgiftene til regnskapsføring og revisjon har blitt ekstra store.

Hva Skup eventuelt gjør dersom politiet henlegger saken, har de ennå ikke tatt stilling til. 

Powered by Labrador CMS