Sveriges Television valgte å ta avstand fra en uttalelse Sverigedemokratarnas leder Jimmie Åkesson kom med under partilederdebatten fredag. Det skal ikke lenger kanalen gjøre, skriver programdirektør Jan Helin. Foto: SVT

SVT vil slutte med politiske markeringer

– SVT ble utnyttet som politisk motpart, mener Jan Helin.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter bråket rundt at SVT valgte å ta avstand fra en uttalelse fra Sverigedemokratarna, har kringkasteren nå bestemt seg for å slutte med politiske markeringer.

– SVT ble utnyttet som politisk motpart etter at vi tok avstand fra SD i den avsluttende valgdebatten, skriver programdirektør Jan Helin i Sveriges Television i et innlegg i Dagens Nyheter torsdag formiddag.

Det var fredag i forrige uke at SVT valgte å ta avstand fra uttalelser Sverigedemokratarnas leder Jimmie Åkesson kom med under partilederdebatten.

I innlegget torsdag understreker likevel SVT-direktøren at demokratiparagrafen i svensk medielovgivning, som SVT brukte for å begrunne avgjørelsen om å ta avstand fra uttalelsene, er mer relevant enn på lenge.

– Derfor kommer nå Sveriges Television å jobbe for å avskaffe den typen markeringer i etterkant som som ble gjort i forbindelse med partilederdebatten, skriver Helin.

Powered by Labrador CMS