Ansvarlig redaktør Sverre Joakimsen ser alvorlig på at en av hans journalister ble angrepet. FOTO: FINNMARK DAGBLAD

Angrepet på jobb

Finnmark Dagblad-journalist ble slått og truet under et fengslingsmøte i Alta.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Torsdag møtte journalist Oddgeir Isaksen i Alta tingrett. Han skulle ta bilde av aktor og forsvarer under fengslingsmøtet etter en hendelse onsdag, der et bensinstasjonran endte med skadet politimann.

– Isaksen går frem for å ta bilder da siktede spør hva han heter. Siktede strekker ut hånden som for å hilse, og Isaksen presenterer seg. Så blir han dratt mot siktede som slenger ut et slag Isaksen ser komme, og dermed rekker å dukke nok unna til at det bare treffer ham i hodet. Han ble i tillegg truet. Truslene var både rettet mot ham personlig og arbeidsgiver, forteller ansvarlig redaktør Sverre Joakimsen i Finnmark Dagblad.

Journalisten har fått bekrefet fra andre tilstede i rettssalen at Isaken var påpasselig med å ikke ta bilder av andre enn advokatene. Det var heller ingen annen provokasjon rettet mot siktede fra Isaksens side.  

Det er skal heller ikke være noen tidligere historikk mellom journalisten og siktede. 

Anmelder

Sverre Joakimsen vil i løpet av fredag formiddag anmelde tildragelsen til politiet.

– Det er alvorlig å bli angrepet. Det er ikke mindre alvorlig at det skjer i en rettssal. Det er forferdelig og forkastelig at slikt skjer. Skal ikke journalister være trygge på jobb?

Ingen kommentar

Isaksen er tilbake på jobb fredag. Han vil ikke uttale seg om hendelsen, ettersom saken nå er under etterforskning. 

– Det er klart han opplever det ubehagelig. Både for meg og journalisten er dette en alvorlig situasjon. Vi har iverksatt vanlig prosedyre med hms-varsling internt, og vi vil forfølge saken videre med politimyndigheten. Jo mindre samfunn det er, jo sterkere inntrykk gjør slike hendelser, sier Joakimsen.

Det har også tidligere vært episoder med trusler mot Finnmark Dagblad og avisens ansatte under pågripelser. Dette var imidlertid før Joakimsen begynte som redaktør for to måneder siden.

Journalisten har vært i kontakt med siktedes advokat Kjetil H. Nilsen. Nilsen vil ikke kommentere saken.

Powered by Labrador CMS