Mediefolk:

I dag ble det offentliggjort at Ole Petter Pedersen går til Teknisk Ukeblad Media. Foto: Privat
I dag ble det offentliggjort at Ole Petter Pedersen går til Teknisk Ukeblad Media. Foto: Privat

Ole Petter Pedersen går fra Kommunal Rapport til tu.no

Starter i nyopprettet stilling i Teknisk Ukeblad Media.

Publisert

På et allmøte i Kommunal Rapport klokka 14.30 i dag, informerte Ole Petter Pedersen at han er på vei over i en ny jobb. I løpet av ikke altfor lang tid går han inn i en nyopprettet stilling som redaktør for tu.no.

– Jeg er ekstremt privilegert som får muligheten til å velge mellom to så fantastiske stillinger, sier Pedersen til Journalisten.

Han forteller videre at dialogen med Teknisk Ukeblad startet i sommer.

Datastøttet journalistikk

På spørsmål om hva han tar med seg av erfaringer fra Kommunal Rapport til Teknisk Ukeblad, svarer Pedersen:

– Jeg tar med meg erfaringer om hvordan det er å drive med journalistikk i vår tid. I tillegg har jeg mye erfaring med datastøttet journalistikk, og jeg har også jobbet mye med å gjøre kompliserte saker og temaer forståelig for flere. Kommunal Rapport er en digital suksess, og selv om Teknisk Ukeblad også har kommet veldig langt, tror jeg at jeg også har noe å bidra med her.

49-åringen har jobbet i Kommunal Rapport siden 1998, avbrutt av to år som eneleder i lokalavisen Driva fra 2008 til 2010. Siden 2010 har han vært både nyhetsredaktør og utviklingsredaktør, og har i perioder også fungert som daglig leder og ansvarlig redaktør. Tidligere har han blant annet vært redaktør for Manchester United-magasinet og redaksjonssekretær og konstituert redaktør i Natur&Miljø Bulletin.

Pedersen har høstet flere priser for sitt journalistiske arbeid, og i 2016 ble han hedret som Årets Oslo-redaktør.

Når han starter i den nye stillingen er foreløpig ikke avklart, men Pedersen sier til Journalisten at han regner med at de skal finne en løsning som passer både for nåværende og fremtidig arbeidsgiver.

Han legger imidlertid ikke skjul på at han gleder seg til å starte:

– Det er en stor ære å få lov til å lede redaksjonen i tu.no. Teknologisk utvikling og samfunnsmessig nyttig bruk av teknologi har alltid interessert meg. Jeg ser fram til å bidra sammen med resten av TU-laget til å levere journalistikk som setter spor. Og som blir brukt – både av forbrukere og særlig av abonnentene på TU Ekstra, som forventer faglig kvalitet i journalistikken og høy faglig forståelse av feltene TU dekker. TU er allerede et godt redaksjonelt produkt, og jeg håper jeg kan bidra med nye impulser for å utvikle virksomheten videre. Også tu.no må være i kontinuerlig utvikling framover. Det er jo en fantastisk tid for nisjemedier, og mulighetene for tu.no er kjempestore.

Passer til profil

– Vi får en redaktør med betydelig faglig tyngde. Ole Petter er kjent for å dyrke gravejournalistikk som ofte er datastøttet. Det passer veldig godt til tu.nos profil, og vi mener han vil tilføre oss en ny dimensjon, sier digitalredaktør i Teknisk Ukeblad Media, Svein-Erik Hole.

Pedersen vil i likhet med redaktørene for digi.no og insidetelecom.no rapportere til Hole, som etter nyansettelsen av Pedersen vil frigjøre mer tid til å bygge nye satsninger.

– Vi er svært fornøyde med å kunne ønske Ole Petter velkommen til TU. Teknisk Ukeblad Media har hatt en formidabel reise de siste årene, med store utfordringer og endringer. Etter noen krevende år er vi nå på hugget med blant annet god vekst i digitale abonnement. Våre ambisjoner er å levere enda bedre og mer innhold om hvordan teknologi og teknologer kan og vil bidra til å løse fremtidens utfordringer. Samtidig ønsker vi å ha et spesielt fokus på norske teknologirelaterte miljøer som både «kan, vil og får det til». Ole Petter vil være en ressurs for oss i dette arbeidet, sier administrerende direktør og sjefredaktør Jan M. Moberg i Teknisk Ukeblad Media.

Powered by Labrador CMS