Bygger nytt TV-navn

Med hjelp av andre etablerte merker.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

TV8 er navnet på det som en gang var lokal-TV i Follo. Og i Romerike og Sunnmøre og Asker og Bærum, og snart også Drammen. Det er selskapet Mediepress som står bak oppbyggingen av et nettverk med lokal-TV-stasjoner.

I oktober fikk stasjonene sitt nye navn, og daglig leder i Mediepress, Knut Tønnes Stenersen, sier til Journalisten at TV8 Follo har siden fått et seeroppsving. Men på Romerike og i Asker og Bærum er det fortsatt en jobb å gjøre.

– Ikke minst for å gjøre kanalen vår kjent. Fra nyttår får vi også med oss TV8 Buskerud, og jeg kan ikke se noe annet enn at TV8 i løpet av noen måneder vil ha satt seg i de områdene vi satser, sier han.

Underholdning

På stasjonenes tablå står blant annet treningstips med den tidligere glamourmodellene Helene Rask, kjendisnyheter og økonominyheter. De to siste programmene er levert av henholdsvis Seher.no og Hegnar Online.

Redaktør David Stenerud i Seher forteller at TV8 tok kontakt tidligere i høst og ønsket å lage et ukentlig program med underholdningsstoff. TV8 har tatt utgangspunkt i Sehers videoproduksjon og syr dette innholdet sammen til et program.

– Det syntes vi var en god idé, en klassisk vinn-vinn-situasjon. Og så er det litt nybrottsarbeid forbundet med bruk av nettstoff til TV. Vi tar det litt som en anerkjennelse av stoffet vi lager, sier redaktøren.

Stenerud forteller at avtalen med TV8 går ut førstekvartal neste år, men han ser ingen grunn til at den ikke skulle fortsette neste år.

Økonomi

I Hegnar Online har man produsert daglige tv-sendinger siden slutten av april i 2006. Denne sendingen blir nå videreformidlet på TV8s stasjoner. Ansvarlig redaktør Stein Ove Haugen sier at opplevde henvendelsen som spennende da stoffet deres fikk en ny distribusjonsplattform, og dermed når ut til flere enn gjennom nettsiden.

– Min mor i Ålesund ringte meg til og med en dag og sa at hun hadde sett oss på TV, og det uten at jeg hadde tipset henne om det. Jeg var ikke klar over at hun kunne se oss heller og lurte på om hun hadde kjøpt seg PC og fått internett uten at jeg visste om det. Det er ikke verst og sier meg at TV8 har seere lokalt og at de finner oss lett, sier han.

Også Haugen sier at de ønsker å fortsette sitt samarbeid med TV8.

Støtte

TV8 har levert inn en lang rekke søknader for å få produksjonsstøtte fra Medietilsynet. Stenersen forteller at hver stasjon, inkludert Oslo som ikke har startet opp ennå, har søkt om støtte til fire eller fem produksjoner. I tillegg er det også levert inn søknader fra produksjonsselskapet til Mediepress.

– Vi har søkt om masse spennende prosjekter som vi håper å få realisert. Støtten fra Medietilsynet er en veldig ordning. Den gjør at vi kan gjennomføre gode tiltak som vi ellers ikke hadde tatt sjansen på siden risikoen kan være for stor.

Stenersen sier at Mediepress vil ta en stasjon av gangen, men håper at Oslo-stasjonen vil være på lufta en gang i løpet av 2011.Powered by Labrador CMS