Kringkastingsrådet hadde 73 klagebrev på agendaen på sitt møte torsdag. Skjermdump fra NRKs streaming fra møtet.
Kringkastingsrådet hadde 73 klagebrev på agendaen på sitt møte torsdag. Skjermdump fra NRKs streaming fra møtet.

Mener Kringkastingsrådet må tenke prinsipielt om det ikke vil bli sett på som et supperåd

NRKs råd burde ha færre uttalelser og fokusere på de lange linjene, mener Torstein Hvattum

Publisert Sist oppdatert

Under torsdagens møte i Kringkastingsrådet forelå mer enn 140 klager som rådet gikk gjennom. Alt fra store diskusjoner om dekningen rundt dødsfallet i Valdres, til de mindre om hvorfor det ikke er mer trekkspillmusikk i NRK Radio.

Les også: Rune Nilson frikjent i Kringkastings­rådet

Tre timer gikk med til å gå gjennom klagene. Det opplever Aftenpostens kommentator Torstein Hvattum som misbruk av tid.

Torstein Hvattum. Foto: Aftenposten.
Torstein Hvattum. Foto: Aftenposten.

«Det er vel og bra at NRK tar misfornøyde seere og lyttere på alvor. Likevel, det er underlig at rådet som hviler sin berettigelse på evnen til å diskutere hovedlinjer i NRKs programpolitikk, fortsatt bruker mye tid og krefter på slike klagebrev.» skriver han i en kommentarartikkel.

Hvattum mener at dersom man skal kunne kvitte seg med tilnavnet «Supperåd», så bør klagene sendes direkte til hver enkelt berørte programredaksjon i NRK.

Med fornyet tillit hos kulturdepartementet mener Hvattum at rådets leder Per Edgar Kokkvold burde fokusere på de lange linjene, og viser til at diskusjonen om innhold som er rettet mot den flerkulturelle delen av befolkningen ble bare viet en times debatt.

«Temaet hadde fortjent større oppmerksomhet. NRKs krafttak for å nå ut til nye grupper av det norske folk, er en viktig, fremtidsrettet satsing.»

«Jeg skulle gjerne sett at K-rådet i større grad opptrådte som en tenketank i utformingen av morgendagens NRK, snarere enn å tjene som en klagemur for seere som etterlyser mer trekkspill.»

 

Powered by Labrador CMS