Krigsdokumentar ble for dyr

TV 2 dropper støtte til planlagte Afghanistan-filmer.

Publisert Sist oppdatert

Journalisten har tidligere omtalt TV 2s planer om å lage tre dokumentarfilmer fra krigen i Afghanistan, som skulle være klare høsten 2011. Nå ser det ut til at hele prosjektet, som ifølge Dagens Næringsliv har et samlet budsjett på seks millioner kroner, faller i fisk fordi TV 2 ikke tar seg råd likevel.

Stort og dyrt

Dokumentarserien skulle finansieres fra flere hold. Fritt Ord, Norsk filminstitutt og Vestnorsk Filmsenter har allerede bidratt med til sammen 2, 3 millioner kroner, og TV 2 skulle gå inn med et tilsvarende beløp.

Nyhetsdirektør Kjell Øvre Helland i TV 2 sier til VG Nett at prosjektet er blitt veldig stort og dyrt, og at TV 2 ikke klarer å finansiere sin del. Øvre Helland er åpen for å diskutere med produsent Lars Løge i Flimmer Film om prosjektet kan utsettes eller på annen måte finansieres, men sier det trolig ikke kan realiseres over 2011-budsjettet.

SkuffetDet var de erfarne TV 2-reporterne Øystein Bogen, Odd Isungset og Fredrik Græsvik som skulle ha ansvaret for hver sin timelange dokumentar.– Serien vil fortelle om bakgrunnen for at Norge er med i en krig, hvordan krigen forløper, de menneskelige kostnadene og hvordan norske soldater kjemper, fortalte Græsvik til Journalisten før TV 2 trakk seg.

Græsvik sier nå til VG Nett at han er skuffet over ledelsens avgjørelse.

Powered by Labrador CMS