Egmont. Foto: Comrade Foot/Flickr.com
Egmont. Foto: Comrade Foot/Flickr.com

Egmont-fondet gir 37,8 millioner til flyktningbarn i Danmark og Norge

Eieren av TV 2s eierkonsern mener formålet faller innenfor stiftelsens målgruppe for utsatte og vanskeligstilte barn.

Publisert Sist oppdatert

Målrettet støtte for disse barna er derfor en forlengelse av fondets historie og andre tiltak, opplyser fondet i en pressemelding.

– Vi ønsker å hjelpe barn i den aktuelle situasjonen og bidra til å gi en god start på livet i Danmark og Norge. Vi trenger en ekstraordinær innsats og et bredt samarbeid for å finne varige løsninger for å sikre flyktningbarn en god start, sier Henriette Christiansen, direktør for Egmont stiftelsens støtte og tilskudd-administrasjon.

Over to år

37,8 millioner kroner er øremerket nyankomne flyktningbarn og deres familier de neste to årene. Støtten skal gå til organisasjoner og initiativer som yter psykososial støtte slik at barna kan finne seg til rette i et nytt land og få en god start i skole og barnehage.

Organisasjoner, departementer, kommuner, forskningsinstitusjoner og offentlige institusjoner vil være samarbeidspartnere og tilskuddsmottakere. Egmont-fondet er en stiftelse som arbeider med medieaktiviteter og veldedig arbeid. Fondet deler årlig ut over 100 millioner kroner til barn og unge.

Powered by Labrador CMS