Cecilie Fjellhøy sto fram i VG som svindeloffer, og deltok senere i Luksusfellen. Hun klaget inn TV 2s nettartikkel om deltakelsen til PFU.
Cecilie Fjellhøy sto fram i VG som svindeloffer, og deltok senere i Luksusfellen. Hun klaget inn TV 2s nettartikkel om deltakelsen til PFU.

TV 2 ikke felt i PFU etter klage fra «Tindersvindler»-offer

Ikke gjennomslag for Cecilie Fjellhøy i PFU.

Publisert Sist oppdatert

Da Pressens Faglige Utvalg (PFU) behandlet klage fra Cecilie Fjellhøy mot TV 2 onsdag, ble konklusjonen frifinnelse.

Fjellhøy klaget TV 2 inn for en nettartikkel publisert etter at hun hadde deltatt i TV 3-programmet Luksusfellen og snakket om sin gjeldssituasjon. Hun reagerte blant annet på at TV 2 slapp til anonym kritikk fra ukjente kommentatorer på chatteappen Jodel.

Fjellhøy klaget TV 2 inn for brudd på Vær varsom-plakatens (VVP) punkt 3.1 om anonyme kilder, punkt 4.14 om imøtegåelse, 3.2 om faktakontroll, 3.9 om hensyn i det journalistiske arbeidet og 4.1 om saklighet og omtanke.

TV 2 avviste selv presseetiske overtramp i sitt tilsvar.

Utvalget mente artikkelen i hovedsak rettet kritikk mot selve programmet, men viste samtidig forståelse for at den gjengitte kritikken opplevdes rammende for Fjellhøy.

Fjellhøy-klagen var dagens andre sak mot TV 2 i onsdagens PFU-møte; kanalen ble felt for brudd på tre VVP-punkter i saken om Fredrik Græsviks kontakt med en privatperson.

Powered by Labrador CMS