TV 2s hovedkontor på Nøstet i Bergen. Foto: Glenn Slydal Johansen
TV 2s hovedkontor på Nøstet i Bergen. Foto: Glenn Slydal Johansen

Jostein Gripsrud mener statsstøtte til TV 2 er en liten sum å betale

Dessuten får seerne journalistikk fra andre steder av landet enn bydeler i Oslo.

Publisert   Sist oppdatert

«Den som vil forstå hva som rører seg i folket utenfor de bydelene i Oslo hvor journalistene bor, bør se på TV 2. Som et vesentlig tillegg kommer det at TV 2s nærvær i Bergen har betydd en vesentlig styrking av mediemiljøet der generelt (se på selskapets internasjonalt suksessrike teknologiske spin-offs) og det journalistiske spesielt.» Det skriver medieprofessor Jostein Gripsrud ved Universitetet i Bergen i en kronikk i Dagens Næringsliv.

LES OGSÅ: Forskere tviler på at TV 2 vil benytte statsstøtte til nyheter

Samtidig har TV 2 i sine kostnadskutt og nedbemanning bestemt at bemanningene ved deres lokalkontor skal halveres. Samt at lokalkontoret i Kristiansand skal nedlegges.

Han mener at TV 2s tilstedeværelse i Bergen har bidratt til at Bergens Tidende er langt mer kjent nasjonalt enn de var for 20 år siden. Og med mediemennesker som finner det interessant å jobbe i Bergen mener han byen er en beskjeden utfordrer til Oslos mediedominans.

I Gripsrud verden handler derfor ikke statlig støtte til TV 2 om distriktspolitikk. Det handler snarere om strukturen og kvaliteten i den norske offentligheten. Medieprofessoren skriver at med det i tankene er 100 millioner kroner et lite beløp.

«Men da kan myndighetene også kreve at TV 2 tar kravet om hovedkontor i Bergen mer alvorlig enn Schibsteds Media Norge-konstruksjon i sin tid gjorde: Ifølge et troverdig vitne besto deres pålagte «hovedkontor» av et enormt, tomt lokale med ett skrivebord og én ansatt i et hjørne – i bygningen der suksessen VIZRT nå holder til.»