Stein Akre mener ledelsen burde sett på andre kostnader fremfor lønnskostnadene. Foto: Bjørn Åge Mossin
Stein Akre mener ledelsen burde sett på andre kostnader fremfor lønnskostnadene. Foto: Bjørn Åge Mossin

Klubb 2 mener TV 2-ledelsen ikke har gjort nok

Burde funnet andre kostnader å kutte fremfor ansatte. Men kuttene kunne vært langt større, ifølge Jan Ove Årsæther.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I VG langer nestleder Stein Akre i Klubb 2 ut mot ledelsen i TV 2 fordi han mener de ikke har gjort nok for å finne andre steder å kutte enn blant bemanningen.

– Vår mening er at man ikke har gjort nok for å unngå det svært høye tallet som nå må gå. Sparekniven burde ha vært mer rettet på områder som ikke går utover personalet, sier Akre.

Han presiserer at klubbstyret er enig i de strukturelle endringene som kanalen nå er i gang med, men at ledelsen kunne ha valgt en annen strategi, sier Akre til VG.

I går ble det klart at 177 mister jobbene sine i TV 2. 64 av disse har allerede søkt og fått innvilget sluttpakke. Sluttpakketilbudet er igjen åpnet etter kunngjøringen på allmøtet i Oslo og Bergen torsdag. Målet fra ledelsen er å gjennomføre nedbemanningen av de ytterligere 113 gjennom frivillighet.

Nestleder Akre sier til VG at han håper på at det er mulig å få til frivillige løsninger, men frykter oppsigelser all den tid 113 er mange mennesker.

Les også: 177 må gå i TV 2

Har sett på alle kostnader

Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand sier til VG at de har sett på alle kostnadspostene i selskapet.

Sarah Willand Foto: TV 2
Sarah Willand Foto: TV 2

– Vi har vurdert hva som vil gi minst konsekvenser for våre seere og for våre medarbeidere. Min opplevelse er at det er stor forståelse internt for at vi gjør strukturelle endringer. Hadde vi ikke gjort vesentlige endringer i vår organisering nå, så ville tallene som ble presentert i går vært høyere.

Kunne vært langt flere som måtte gå

Til Journalisten sier sports- og nyhetsdirektør Jan Ove Årsæther at dersom TV 2 ikke hadde lagt opp til omorganisering av nyhetene ved å flytte produksjonen til Nyhetskanalen, ville antall overtallige i nyhetene vært lang flere enn de 23 det ble pekt på i en melding i går.

– Kuttkravet har vært så høyt at 60 til ville måtte gått for å få ut effekten. Dette grepet redder langt på vei en større nedbemanning, sier Årsæther.

Jan Ove Årsæther. Foto: Martin Huseby Jensen
Jan Ove Årsæther. Foto: Martin Huseby Jensen

Ved å flytte nyhetsproduksjonen til Nyhetskanalen elimineres blant annet en rekke desker. I tillegg avvikles lokalkontoret i Kristiansand, mens de øvrige lokalkontorene som har to reportere vil bli halvert.

Vårt lille land og Lørdagsmagasinet tas begge av skjermen. Førstnevnte tar ett års pause.

På pressekonferansen torsdag sa TV 2-sjef Olav T. Sandnes at ledelsen ikke tar lett på overtalligheten. Og han la til at det kan komme kursendringer.

– Vi skal behandle de ansatte med respekt.

Nedbemanningen i TV 2 vil skje med en gitt balanse mellom kontorene i Oslo og i Bergen.

Powered by Labrador CMS