NTB får opplyst av UD at de søndag jobber med å få de nødvendige tillatelser til å dra til byen Gujrat nord i Pakistan, for å besøke Kadafi Zaman i fengsel. Arkivfoto: Martin Huseby Jensen
NTB får opplyst av UD at de søndag jobber med å få de nødvendige tillatelser til å dra til byen Gujrat nord i Pakistan, for å besøke Kadafi Zaman i fengsel. Arkivfoto: Martin Huseby Jensen

UD jobber med å få tillatelse til å besøke Kadafi Zaman i fengsel

– Vi er i dialog med pakistanske myndigheter på flere nivåer.

Publisert Sist oppdatert

Utenriksdepartementet jobber søndag med å få tillatelse av pakistanske myndigheter til å besøke TV 2-reporter Kadafi Zaman i fengsel.

Den profilerte journalisten ble pågrepet og fengslet fredag mens han dekket en demonstrasjon nord i landet for TV 2. Zaman skal sammen med 38 andre være anmeldt for drapsforsøk. Han skal videre være anmeldt for å ha tatt mobilen fra fire politimenn, for å ha revet i stykker uniformen til en politimann og for ordensforstyrrelse.

NTB får opplyst av Utenriksdepartementet (UD) at de søndag jobber med å få de nødvendige tillatelser til å dra fra Islamabad til byen Gujrat nord i Pakistan, for å besøke TV 2-reporter Kadafi Zaman i fengsel.

Aftenposten har søndag besøkt Zaman i fengselet på politistasjonen i Gujrat.

– Jeg holdt på å filme demonstrasjonen da jeg ble omringet av politiet. Jeg tok fram pressekortet mitt, men de ville ikke se på det en gang. Jeg ble slått av flere politifolk og pågrepet, sier Zaman til Aftenposten.

Aftenpostens journalist observerte synlige blåmerker og hevelser på Zamans hender og armer. UD forteller at de søndag at de er i kontakt med Pakistanske myndigheter på ulike nivåer.

– Vårt hovedanliggende er å sørge for at Zamans rettigheter blir ivaretatt. Vi jobber for fullt med å følge opp denne saken. Ambassaden i Islamabad er i kontakt med vedkommende, hans familie og arbeidsgiver og gir konsulær bistand, sier kommunikasjonssjef Frode O. Andersen i UD til NTB.

Zaman har opplyst til arbeidsgiveren sin, TV 2, at han siden pågripelsen har vært fengslet i en celle med 21 andre personer. Han ble fengslet på tross av at han opplyste at han var på jobb som journalist.

Powered by Labrador CMS