Jon Henrik Larsen (f.v), Herleif Kristoffersen og Are Apeland i nettavisen Salangen-nyheter kan du følge på TV3 fra januar. Foto:Novemberfilm/TV3
Jon Henrik Larsen (f.v), Herleif Kristoffersen og Are Apeland i nettavisen Salangen-nyheter kan du følge på TV3 fra januar. Foto:Novemberfilm/TV3

Fikk domene i bursdagsgave av foreldrene sine, nå blir nettavisen tv-underholdning

For 17 år siden startet Jon Henrik Larsen nettavisen Salangen-Nyheter. I januar kommer tv-serien om livet i den lille redaksjonen nord i Norge

Publisert Sist oppdatert

Ansvarlig redaktør i Salangen-Nyheter, Jon Henrik Larsen, startet nettavisen for 17 år siden som et valgfag på videregående. 

– Jeg fikk domenet i gave fra foreldrene mine det samme året, så ballet det på seg derfra med nyheter. Fem år etter startet vi med web TV. Jeg tror nok vi var de første i Norge som begynte med det, sier Larsen.

LES OGSÅ: Johan Golden mener ikke å mobbe lokalavisjournalister. Det er mest kjærlighet

Selv er Larsen 100% uføretrygdet på grunn av en autismediagnose, og mener det er noe av grunnen til at han har hatt fokus på å ansette folk med en litt annen bakgrunn og erfaring enn den gjengse norske journalisten. 

– Min diagnose har ikke vært en svakhet, men tvert imot en styrke for meg. Jeg har et ekstra hjerte for mennesker med svakheter og ønsker å gi dem muligheter i arbeidslivet som ikke er så lett i dag. Vi har hele tiden vært ute etter å ansette personer som ikke har tidligere erfaring innenfor medieyrket. Det er flere folk som har jobbet hos meg som nå jobber i større mediehus i landet. 

LES OGSÅ: Ken André som kødder med lokalaviser

Livet i den lille mediebedriften skal fra januar av vises på norske skjermer. Larsen mener det blir fint å få vist fram redaksjonens ansatte til resten av landet. 

– TV3 begynte å filme oss allerede i oktober 2016. Vi har hatt et veldig godt forhold til Novemberfilm og TV3. Til tider har det vært utfordrende å ha følge av filmteamet på jobb, spesielt i stressende situasjoner, men det har vært en rik erfaring å kunne håndtere flere ting samtidig, avslutter Larsen. 

Powered by Labrador CMS