TVNorge-sjef Harald Strømme. Foto: Birgit Dannenberg
TVNorge-sjef Harald Strømme. Foto: Birgit Dannenberg

Harald Strømme går av som TVNorge-sjef på grunn av uenighet med eierne

Sindre Østgård forlater også kanalen av samme grunn. 

Publisert Sist oppdatert

– Discovery er godt posisjonert for fremtiden, men eierne og jeg har ulikt syn på hvilke skritt som nå er nødvendige for å oppnå suksess. Derfor velger jeg å forlate selskapet. Vi skilles som venner, og jeg har stor respekt for Discovery og menneskene her. Etter åtte år ved roret, kan det uansett være forfriskende å skifte fokus, sier Harald Strømme i en pressemelding.

Han trekker seg med umiddelbar virkning som administrerende direktør i Discovery Networks Norge og Sverige.

Les også: Blir Discovery-sjef i Norge og Sverige

Det var Strømme som i 2009, etter 30 dager i sjefstolen, tok avgjørelsen om å legge ned TVNorge-nyhetene. Han tok grepet om å rendyrke profilen som underholdningskanal.

Sindre Østgård går av

Til tross for at han nå forlater sjefstolen, er han full av lovord om kanalen i pressemeldingen:

– Takket være en fantastisk innsats av alle de ansatte i Nydalen, har vi doblet seerandelene og firedoblet både omsetningen og bunnlinjen. Med støtte fra Discovery har vi kunnet investere kraftig i langsiktige sportsrettigheter, som Eliteserien og OL. Og på veien har vi fått med oss de flinkeste humoristene og programlederne i Norge.

Også Sindre Østgård forlater selskapet. Han begynte i selskapet i august i fjor, og har hatt rollen som Norden-direktør for digitale tjenester og utvikling. Også han har tatt beslutningen fordi han og eierne har ulikt syn på hva de neste stegene for kanalen bør være.

Sindre Østgård forlater også Discovery. 
Sindre Østgård forlater også Discovery. 

Vil ikke begrunne

Journalisten har ikke lykkes å få kontakt med verken Strømme eller Østgård. 

– Det er en ærlig sak å være uenige. Når man er uenig med eieren sin, må man ta konsekvensen av det. Men jeg vil ikke utdype mer. Vi er venner og vel forlikt, og jeg har stor respekt både for Discovery og organisasjonen her, sier Strømme til VG

Ifølge avisen går uenigheten blant annet i at det er ønsket fra Discovery sentralt at den norske grenen skal følge tettere på den internasjonale.

På spørsmål fra VG om han og Østgård tok avgjørelsen i felleskap, svarer Strømme:

– Sindre tar sine beslutninger og jeg tar mine. Men vi deler synet på selskapet og de utfordringene vi står overfor.

Powered by Labrador CMS