Jamal Khashoggis forlovede og en venninne utenfor det saudiarabiske konsulatet i Istanbul. Foto: Osman Orsal / Reuters / NTB scanpix
Jamal Khashoggis forlovede og en venninne utenfor det saudiarabiske konsulatet i Istanbul. Foto: Osman Orsal / Reuters / NTB scanpix

Saudiarabisk journalist og regimekritiker holdt igjen ved konsulat i Tyrkia

Skriver blant annet for Washington Post.

Publisert   Sist oppdatert

En saudiarabisk journalist og regimekritiker er holdt igjen ved landets konsulat i Istanbul i Tyrkia, bekrefter en talsmann for president Recep Tayyip Erdogan.

Jamal Khashoggi skriver blant annet for Washington Post og har bodd i USA siden i fjor fordi han har vært redd for å bli pågrepet i hjemlandet. Han er kjent for å være kritisk til Saudi-Arabias mektige kronprins Mohammed bin Salman.

Tirsdag dro han til det saudiarabiske konsulatet i Istanbul for å hente noen dokumenter, ifølge den tyrkiske journalisten og vennen Turan Kislacki.

Khashoggis forlovede skal ha ventet utenfor konsulatet i flere timer, men uten at han dukket opp igjen. Siden har han vært savnet, og tyrkiske myndigheter kommenterte ikke saken før sent onsdag kveld.

– Ifølge informasjonen vi har er dette individet med saudiarabisk nasjonalitet fortsatt ved konsulatet akkurat nå, sier Erdogan-talsmann Ibrahim Kalin under en TV-sendt pressekonferanse.

På Khashoggis personlige nettside kom det tidligere onsdag opp en melding der det sto: «Jamal Khashoggi er blitt pågrepet ved det saudiarabiske konsulatet i Istanbul».

En rekke journalister og støttespillere dro i løpet av dagen til konsulatet for å få svar på hva som hadde skjedd.