Jamal Khashoggis forlovede og en venninne utenfor det saudiarabiske konsulatet i Istanbul. Foto: Osman Orsal / Reuters / NTB scanpix

Saudiarabisk journalist og regimekritiker holdt igjen ved konsulat i Tyrkia

Skriver blant annet for Washington Post.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

En saudiarabisk journalist og regimekritiker er holdt igjen ved landets konsulat i Istanbul i Tyrkia, bekrefter en talsmann for president Recep Tayyip Erdogan.

Jamal Khashoggi skriver blant annet for Washington Post og har bodd i USA siden i fjor fordi han har vært redd for å bli pågrepet i hjemlandet. Han er kjent for å være kritisk til Saudi-Arabias mektige kronprins Mohammed bin Salman.

Tirsdag dro han til det saudiarabiske konsulatet i Istanbul for å hente noen dokumenter, ifølge den tyrkiske journalisten og vennen Turan Kislacki.

Khashoggis forlovede skal ha ventet utenfor konsulatet i flere timer, men uten at han dukket opp igjen. Siden har han vært savnet, og tyrkiske myndigheter kommenterte ikke saken før sent onsdag kveld.

– Ifølge informasjonen vi har er dette individet med saudiarabisk nasjonalitet fortsatt ved konsulatet akkurat nå, sier Erdogan-talsmann Ibrahim Kalin under en TV-sendt pressekonferanse.

På Khashoggis personlige nettside kom det tidligere onsdag opp en melding der det sto: «Jamal Khashoggi er blitt pågrepet ved det saudiarabiske konsulatet i Istanbul».

En rekke journalister og støttespillere dro i løpet av dagen til konsulatet for å få svar på hva som hadde skjedd.

Powered by Labrador CMS