Illustrasjonsbilde: Rettsbygningen i Istanbul.

Ytringsfrihet

Tyrkisk journalist løslatt etter ti dager i fengsel for Twitter-melding

– Jeg håper hverken jeg eller noen av mine journalist-kolleger vil måtte oppleve en slik situasjon

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den tyrkiske journalisten Sinan Aygül, som 14. desember ble arrestert i Tyrkia for å angivelig ha spredt falske nyheter i et Twitter-innlegg, er blitt løslatt. Journalisten ble beordret løslatt av en tyrkisk domstol etter at hans advokat protesterte mot Aygüls varetektsfengsling som ble beordret av de tyrkiske myndighetene, skriver Reuters.

– Jeg er fri igjen etter ti dager i fangenskap. Jeg håper hverken jeg eller noen av mine journalist-kolleger vil måtte oppleve en slik situasjon, sier Aygül i en Twitter-video fredag 23. desember 2022.

Arrestasjonen skjedde etter at journalisten skrev på Twitter at en 14 år gammel jente skal ha blitt seksuelt misbrukt av flere menn, inkludert politifolk og soldater.

Aygül slettet raskt innlegget på Twitter og beklaget for å ha publisert denne, men ble likevel arrestert. Dette er første arrestasjon etter at det tyrkiske parlamentet vedtok den omfattende lovgivningen som president Recep Tayyip Erdoğans regjerende parti sa ville beskytte offentligheten.

Ifølge den internasjonale databasen til Reporters Without Borders (RSF) er det over 23 journalister i tyrkiske fengsler i dag.

Powered by Labrador CMS